JOŠ traje nostalgija naroda uz trasu nekadašnje uskotračne pruge na trasi od Beograda, preko Gornjeg Milanovca, Požege i Višegrada, do Sarajeva, a isti žal deli Udruženje radnika umetnika Srbije i Crne Gore koje je organizovalo izložbu slika na najstarijoj lokomotivi u Srbiji. Najnovija postavka je upriličena na ostatku uskog koloseka u Požegi, u svojevrsnom muzeju na otvorenom.

Pomenuta pruga je ukidana etapno, pa je red na kolosek u Gornjem Milanovcu, u kojem je i sedište pomenutog umetničkog udruženja, došao kasnih šezdesetih godina prošlog veka, a na Požegu 1974, i tako redom. Od pruge kroz Milanovac i okolinu nije ostao ni metar, u zgradi stanice su kafane i kancelarije, a Požežani su uspeli da za uspomenu sačuvaju baš mnogo toga.

Pročitajte još - Kroz Šumadiju šinama 100 na sat

- Želeli smo da baš ovde podsetimo na značaj koji je pruga imala za ove krajeve - kaže čelnik radnika umetnika iz sada dveju država Radojko Solujić, dok svejevrsni kustos muzeja na otvorenom, železnički radnik Darko Tešić, sa velikim žarom posetiocima objašnjava da je pomenutu požešku lokomotivu 1873. u Minhenu proizvela firma "Kraus", da je "jurila" 15 kilometara na sat i vukla dva vagona bez ijednog sedišta, samo sa malom furunom usred svakog od njih.

Kaže, putnici su donosili ono na čemu bi sedeli, te naramak drva ako su želeli da se ne smrzavaju, a neretko su im se pridruživale i mašinovođe - da nakratko zgreju ruke.