KOPAONIK je i ove jeseni veliko gradilište, a neimari koriste svaki lep dan za završetak započetih smeštajnih kapaciteta, restorana, novih ski-staza, žičara, garaže, crkve i druge infrastrukture. Svi žure da "uhvate sezonu" i budu spremni za prvi sneg, ali ima i izuzetaka.

Iako se radi i na "specijalnom objektu" za šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, koji je, posle posete Kopaoniku 2013, poželeo da ima svoju vilu na ovoj planini, izvesno je da posao neće biti završen ni uoči ove zime.

Država je, podsetimo, prestolonasledniku Ujedinjenih Arapskih Emirata po vrlo povoljnoj ceni prodala bivše odmaralište Jugobanke i ekskluzivnu lokaciju na kojoj se već nekoliko godina gradi velelepni objekat sa oko deset spratova i površinom od gotovo 10.000 kvadrata. Kažu, kada bude završena, svojevrsna rezidencija će biti ponos Kopaonika...


PROČITAJTE JOŠ - NEIMARIMA TESNO NA KOPAONIKU: Ko, zapravo, završava "Šeikovu vilu" od osam spratova?


Radnici na ovom gradilištu, međutim, kažu da se zapravo i ne zna ko je vlasnik objekta, odnosno sve su glasnije priče da je šeik odavno izašao iz ovog posla. Ipak, ko god da je investitor - kažu - ne žuri i ne žali novac, pa se na najboljoj lokaciji planine sve radi po svetskim standardima.

Inače, na tabli koja je pre nekoliko godina postavljena na gradilištu još piše da je investitor firma "KP" iz Beograda, sa sedištem u Resavskoj ulici br. 23.