Pokrajinska vlada dala je saglasnost Kliničkom centru Vojvodine za izvođenje radova na rekonstrukciji lamela B i C Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu i zgrade Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Klinički centar Vojvodine zaključili su prošlog meseca ugovor o finansiranju radova na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV (porodilište "Betanija") - lamela B i C, s troškovima stručnog nadzora i tehničkog prijema objekta, u iznosu od 209 miliona dinara. U tu sumu uračunat je PDV.


PROČITAJTE JOŠ - Bezbednost kupača na Štrandu: Budno motre sa osmatračnica

Prema projektnoj dokumentaciji, u prizemlju objekta predviđeno je formiranje dve službe: odeljenje konzervativne ginekologije i inflamacije (lamela C) i odeljenje trijaže (lamela B). Na prvom spratu biće smeštene predoperativna i postoperativna ginekologija.

U lameli C na drugom spratu predviđene su prostorije intenzivne nege, a u lameli B prostorije za lekare, sanitarni blok s garderobom za lekare, tehničke prostorije, prostorija za otpad i prostorija za umrlog.

Vlada je na jučerašnjem zasedanju dala saglasnost i Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici za radove na adaptaciji osvetljenja u prostorijama Klinike za radiološku terapiju, Klinike za internu onkologiju, Sterilnog bloka i Nesterilnog bloka.

Vrednost radova je 5,9 miliona dinara. Od te sume iznos od 3,9 miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok ostatak finansira sam Institut.


NOVA OGRADA

PREMA odluci Pokrajinske vlade u Novom Sadu, Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici usmereno je 7,5 miliona dinara za finansiranje zamene ograde oko kruga Centra.