PROTIV šest osoba, za koje se smatra da su odgovorne za rušenje zida u Ulici Dositejevoj 11 usled nelegalnih građevinskih radova, Osnovno javno tužilaštvo je podnelo optužni predlog. Oni se, kako u tužilaštvu navode za "Novosti", terete za teško delo protiv opšte sigurnosti i gradnju bez građevinske dozvole, čime su izazvali veliku materijalnu štetu. Oni će na optuženičku klupu u Osnovnom sudu u Novom Sadu sesti 16. septembra, za kada je zakazan početak glavnog pretresa.

PROČITAJTE JOŠ - INCIDENT U VALjEVU: Pas lutalica za obraz ugrizao troipogodišnju devojčicu!

S nestrpljenjem iščekujući sudski epilog, 12 porodica koje su avgusta prošle godine ostale bez krova nad glavom, usled rušenja zida u dužini od 20 metara, prilikom nepropisnog i nepravilnog izvođenja građevinskih radova na susednoj parceli u Dositejevoj 9, i dalje su bez krova nad glavom.

Zahvaljujući zalaganju gradonačelnika Miloša Vučevića, stanari Dositejeve 11 su u julu po drugi put dobili jednokratnu novčanu pomoć od po 110.000 dinara za plaćanje polugodišnje kirije za iznajmljene stanove. Dok ne pronađu odgovarajući smeštaj, mnogi su se, nemajući kud, na sopstvenu odgovornost, i pored zabrane građevinske inspekcije, vratili u nebezbedne i neuslovne stanove.

- I dalje se ne nazire konačno rešenje za naš problem - kaže Dragan Mitrović, predsednik skupštine stanara u Dositejevoj 11. - Zahvalni smo Gradu koji nam je, evo, već drugi put izašao u susret i dao novčanu pomoć da možemo da iznajmimo stanove od jula do kraja decembra. A, šta će biti sa nama 1. januara 2020. godine, kada nam istekne i ova pomoć za podstanarstvo?

Jedna od stanarki Vesna Premić ističe da očekuje da optuženi odgovaraju za ono što su učinili i ostavili ih bez krova nad glavom. Još ističe da svih 12 porodica ipak najviše interesuje da li će se pronaći trajno rešenje da ne bi razmišljali svakih šest meseci šta će dalje biti sa njima.

PRIVATNE TUŽBE PROTIV "ASTRA PLANA"

STANARI su preko advokata koje su angažovali podneli privatne tužbe za naknadu štete protiv investitora "Astra plan", zbog čijih su nelegalnih radova na pripremi izgradnje višespratnice pored njihove kuće, ostali bez stanova.