POSETIOCI kupališta Štrand danas će, umesto kupovine ulaznice, imati priliku da pomognu u lečenju Vesne Paušić iz Novog Sada. Vesna je rođena 1989. godine, sa šest i po meseci i teška samo 1.200 grama. Prilikom teškog porođaja doživela je izliv krvi u mozak i tom prilikom joj je oštećen centar za ravnotežu. Posle tri meseca dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza. Prohodala je sa četiri godine. Od tada je samostalno pokretna, ali ne može da stoji bez oslonca. Na dužim relacijama potrebna su joj invalidska kolica.

Zahvaljujući Vesninoj i upornosti njene porodice i lekara, ona je na dobrom putu da postigne potpunu samostalnost prilikom hodanja. Za to su potrebna dodatna sredstva za neurorehabilitaciju robotikom.

Da je Vesna Paušić uporna devojka, dokazuje i to da je, i pored teške bolesti bukvalno od prvog dana života, uspela da privede kraju školovanje i danas je diplomirani defektolog.

Pročitajte još: POSLE NEZAPAMĆENE BUJICE: Humanitarna pomoć za meštane Trgovišta; U Sirči kod Kraljeva postavljen lansirni most (FOTO/VIDEO)

U "Gradskom zelenilu" podsećaju da su tokom prethodna tri "Humanitarna ponedeljka" sakupljali pomoć za lečenje Jovane Štikovac (5), iz Sremske Kamenice, takođe obolele od cerebralne paralize. Zbog lošeg vremena koje nas je pratilo od početka kupališne sezone, poseta plaži bila je mala, pa je sakupljeno malo više od 47.000 dinara.