ENGLESKA kompanija "Aptiv" (bivši "Delfi") organizovaće u utorak, 23. aprila, Otvorena vrata u Opštinskoj upravi u Vrbasu radi privlačenja radne snage u svoj pogon u Novom Sadu. Kompaniji, koja pravi elektronske snopove kablova za proizvođače automobila širom Evrope, potrebni su radnici na traci, operateri na dostavi žice i magacioneri.

U pozivu zainteresovanim kandidatima navedeno je da mogu konkurisati i radnici koji imaju završenu samo osnovnu školu, a nije neophodno da budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Naglašeno je da se mogu zaposliti i kandidati bez radnog iskustva, jer svaki zaposleni pre silaska u pogon prolazi obuku u Trening centru kompanije.

- Veću zaradu imaju oni koji znaju više veština, pa mogu da rade na raznim mestima i uskaču kao zamena radnicima na traci. Veštine se stiču u Trening centru. Neki se zadovoljavaju samo jednom ovladanom operacijom, a drugi žele da nauče više - kaže jedan od od Vrbašana, koji radi u "Aptivu".


PROČITAJTE I: PROŠIRENjE KAPACITETA ZA SMEŠTAJ I ISHRANU U NOVOM SADU: Četvrti studentski dom na Limanu 3?


Pogon u Novom Sadu nudi petodnevnu radnu nedelju i posao u tri smene, a rad subotom vrednuje kao prekovremene sate. Za sve zaposlene organizovan je prevoz od mesta stanovanja do fabrike, i nazad.

- Takođe, u okviru fabrike postoji moderno opremljena kantina sa pekarskim proizvodima i kuvanim obrocima po veoma niskim cenama. Tu je i ambulanta u koju zaposleni mogu prebaciti svoj zdravstveni karton i izabrati ličnog lekara, kako bi izbegli gužve i čekanja u domovima zdravlja - ističu predstavnici "Aptiva".

Kompanija je u pogonu u Novom Sadu dosad zaposlila više od 3.700 ljudi, a nove radnike tražiće i u Zrenjaninu, Srbobranu i Bačkoj Palanci.


IZJEDNAČENE INVESTICIJE

RADNICI koji su zaposleni u "Aptivu" donose korist i svojim lokalnim zajednicama, jer kompanija svakog meseca puni opštinske budžete na osnovu obaveza poslodavca prema državi. Funkcioneri lokalnih samouprava napominju da je "Aptiv" tako pokazao da nema suštinskih razlika između investicija u njihovim opštinama i 50-60 kilometara udaljenom Novom Sadu.