SAVEZ društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti će 11. Letnji kamp za edukaciju dece obolele od dijabetesa - tipa jedan - ove godine organizovati sredinom jula u Kušićima, na padinama Javora, poviše Ivanjice.

Potpuno besplatno okupljanje je namenjeno mališanima uzrasta od deset do 18 godina, koji su na insulinskoj terapiji, a o učesnicima kampa iz čitave Srbije će brinuti stručni tim sastavljen od lekara, tehničara, psihologa i volontera koji im pomažu da se nauče životu sa svojom bolešću, da pravilno kontrolišu šećer i primenjuju insulinsku terapiju, da se pravilno hrane, da se bave sportom ili bilo kojojom aktivnošću, a da to ne utiče na njihovu glikoregulaciju.

PROČITAJTE JOŠ - Sportom protiv dijabetesa

- Apelujem na potencijalne donatore, sponzore i ljude dobre volje da se uključe u našu akciju. Svi koji žele da pomognu mogu da se jave Savezu ili našem Društvu u Kraljevu, posredstvom telefonskog broja 036/315-266 - kaže predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti iz grada na Ibru Miloranka Vasović.


MISIJA

LANE su u kampu boravila 73 mališana sa dijabetesom, od kojih se većina prvi put odvojila iz porodične sredine. I, upravo je to jedan od ciljeva - da deca u okruženju vršnjaka shvate kako, uprkos bolesti, uz pravilno regulisanu glikemiju i ishranu, nemaju ograničenja u svakodnevnim aktivnostima.