ŽITELjI Krivaje kod Šapca su u ponedeljak na zboru od države zatražili asfaltiranje puta kroz ovo mesto kojim je vojvoda Stepa Stepanović krenuo u čuveni boj na Ceru. Kažu, lokalna samouprava je posao započela još tokom predizborne kampanje 2012.

Pročitajte još: Žalio se Vučiću i dobija asfalt?

- U Krivaji ima gotovo 650 ljudi, među kojima je čak 120 mališana do četiri godine, a asfaltiranje deonice od oko tri kilometra bi mnogo značilo i staračkim domaćinstvima, kojima i odlazak do lekara predstavlja sve veći problem - kaže predsednik Saveta MZ Milovan Marković.

Njegova komšinica Slobodanka Dimitrijević, koja je invalid i za kretanje koristi štake, ističe da u zimskom i kišnom periodu do njih ne može ni sanitet, pa se bolesnici prevoze u traktorskim prikolicama.

Pročitajte još: Mirijevo: Napravili ulicu na privatnoj parceli?

Vremešnog Predraga Rakića, s druge strane, najviše muči plasman šljiva sa plantaže od osam hektara. Kaže, primenjuje najsavremenije standarde, ali je transport na Ceru, samo tridesetak kilometara od Šapca, sve veći problem.

- Ovde ima ljudi koji gaje velike količine jagoda, malina i kupina, a ja sam se specijalizovao za šljive. I posle silnih muka oko proizvodnje i obezbeđivanja plasmana, sada treba da strepim i od rupa na putu, zbog kojih se gajbice preturaju i više nisu za tržište - veli Rakić, i seća se vremena kada je za za sanaciju ovdašnjih puteva kamen dovožen i iz Kosjerića.

POSLANIK

NARODNI poslanik SNS dr Boban Birmančević je podsetio na to da je Vlada minule jeseni u asfaltiranje lokalnih puteva na Ceru uložila 200 miliona.

- Upravo se asfaltira oko škole u Tekerišu i očekujem da će Ministarstvao saobraćaja ubrzo izdvojiti sredstva i za deo ovog puta - poručio je dr Birmančević u Krivaji.