DOK gradska vlast utvrđuje čija je nadležnost problem pregrađivanja Ulice Sime Trojanovića u Mirijevu, stanovnici Dragoslava Srejovića moraju da kruže kako bi izašli na glavnu saobraćajnicu, Ulicu Jovanke Radaković. Pregrađeni put bio je jedini direktan izlaz na glavnu ulicu u tom kraju.

"Novosti" su se povodom spornog postavljanja žardinjera nalivenih betonom obratile Sekretarijatu za saobraćaj, Komunalnoj policiji kao i Opštini Zvezdara, kako bi se došlo do odgovora da li je dozvoljeno da ulica ostane zatvorena za prolazak vozila. Međutim, problem nastaje kod utvrđivanja kome pripada ovaj put. Iz Direkcije za građevinsko zemljište rečeno nam je da je potrebno vreme da se utvrdi odgovornost.

- Da bismo znali koji su sledeći koraci, prvo moramo da proverimo planove za izgradnju nove infrastrukture, za šta je potrebno vreme - kažu u Direkciji. - Ukoliko je reč o javnoj površini, to nije u okviru naše delatnosti.

PROČITAJTE JOŠ - Betonske rampe usred Mirijeva


Prema rečima Ivana G., jednog od stanara zgrade u Ulici Dragoslava Srejovića, iz Opštine Zvezdara dobio je odgovor da se sporna ulica nalazi na privatnoj parceli. Međutim, "Novosti" nisu uspele da dobiju zvaničnu potvrdu od ove samouprave.

BAHATI VOZAČI ŽITELjI Ulice Sime Trojanovića kao glavne razloge za zatvaranje ulice navode bahatu vožnju i to što žitelji Karaburme ovaj put koriste kao prečicu. U tome ih ne sprečava ni oznaka da je ulica "slepa", postavljena pre više od decenije.

- Iz Opštine kažu da, ako je reč o privatnoj parceli, neće moći mnogo da nam pomognu - kaže stanar. - Očekujemo da izađu na teren.


Žitelji Sime Trojanovića u nedelju su blokirali put žardinjerama nalivenim betonom. Tako su sprečili prolazak automobila, ali i onemogućili komšijama iz Dragoslava Srejovića izlaz na saobraćajnicu, Ulicu Jovanke Radaković. Zbog toga su stanari zgrada iz Dragoslava Srejovića primorani da kruže i do dva kilometra.OŠTEĆENA ŽARDINjERA

NEZADOVOLjNI sugrađanin oštetio je u utorak oko 19.00 jednu od žardinjera. Žitelji ulice vandalski čin su primetili i smesta su alarmirali policiju. Patrola je vrlo brzo po pozivu izašla na teren i legitimisala je muškarca, koji će dalje biti procesuiran zbog svog postupka.