UOČI mitinga, koji su predstavnici opozicije u Srbiji najavili za 13. april, u Šapcu su pojačani pritisci na zaposlene u lokalnim javnim preduzećima kojima se preti da će ostati bez posla ukoliko se ne budu odazvali pozivu ovde vladajuće koalicije koju predvodi stranka "Zajedno za Srbiju" - tvrde narodni poslanici Blaža Knežević i dr Boban Birmančević, ističući da je šabačka garnitura dodatno nervozna jer Državna revizorska institucija i inspekcija Ministarstva finansija ponovo "češljaju" budžet.

Podsećajući na to da je tokom nedavne skupštinske sednice gradonačelnik sa govornice poručio kako ovdašnju opoziciju i njihove porodice treba "počistiti", Knežević smatra da Nebojša Zelenović jedini izlaz vidi u tome da protestima uzurpira vlast, jer na izborima to nikako ne može.

- U gradu se zna kako sa svojim koalicionim partnerima iz SPO pokušava da utiče na zaposlene u lokalnoj administraciji. Istovremeno, u gradu rekonstruišu potpuno nove saobraćajnice, dok po selima ne može da se prođe od udarnih rupa po putevima - tvrdi Knežević, dok dr Birmančević ukazuje na to da se isti onaj čovek koji ovde preti medijima u Beogradu zalaže za njihovu slobodu.

PROČITAJTE JOŠ - Šabac: Svi pozivaju na ulicu


Kaže, Zelenović u Šapcu kupuje glasove na izborima, a u prestonici traži slobodu izbornog procesa.

- Gradska uprava u Šapcu je u prekršaju od 2015, kada je konstantno da je zaposleno 30 ljudi koji nisu na zakonit način zasnovali radni odnos, a to sve nas skupo košta. Takođe, i svi lekari iz Doma zdravlja koje su ostavili bez posla jer nisu želeli da učestvuju u prikupljanju glasova za Vuka Jeremića su, na kraju, dobili sudske presude u svoju korist, a odštetu će im plaćati svi Šapčani - zaključio je dr Boban Birmančević.