POSLE burne polemike, odbornici šabačkog lokalnog parlamenta su sa 36 glasova "za" usvojili budžet za 2019. u iznosu od 4,1 milijarde dinara. Opozicioni naprednjaci su vladajuću koaliciju koju predvodi stranka Zajedno za Srbiju optužili da prikriva bankrotstvo grada, te da je nenamenski potrošila lanjski kredit od 840 miliona dinara i sada poseže za novim zaduženjem od 470 miliona.

- Koje smo to kapitalne investicije imali? Gde je "Sava park" za koji ste opredeljivali po 200 miliona godišnje, gde su toplana na biomasu, centar za preradu voća... Zar se sve svelo samo na izgradnju "linije mulja" - pitao je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić i pozvao gradonačelnika Nebojšu Zelenovića da podnese ostavku.

Naprednjaka Dejana Jovanovića je interesovalo gde svakog meseca završava 20 tona mulja, koliko ostane od postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, te da li je tačno da Šabac skupo plaća njegovo transportovanje u Mađarsku?


PROČITAJTE JOŠ - Šabac: Prozivke sa obe strane


Prvi čovek Šapca je odgovorio da grad trenutno na računu ima 957 miliona dinara i ponovio da Republika svake godine, na ime neisplaćenih tranfera, gradu ostaje dužna po četiri miliona evra.

- Na izborima 2016. ja se nisam skrivao ni iza imena Aleksandra Vučića, ni iza vladajuće stranke, ali poručujem da izbora kakvi su održani u Lučanima u Srbiji više neće biti. Ne pod takvim uslovima! I, videćemo se na ulici 22. decembra u Beogradu - poručio je Zelenović, posle čega je dr Pajić pozvao sugrađane da toga dana izađu na gradski trg u Šapcu.


TROŠKOVI U MILANU

ODBORNIK Milica Ranković je, uz tvrdnju da se svake godine za njih izdvaja sve više novca, pitala koliko nevladinih organizacija posluje u gradu na Savi, dok je Goran Mijailović, navodeći da je Zelenović sa saradnicima u Milanu potrošio enormnih milion i 385.000 dinara, podsetio na to da se za plate gradonačelnika i većnika izdvaja 40 miliona, a za zdravstvo samo 35 miliona...