MAJDANPEK – Grad Bor i opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek tokom ove građevinske sezone dobiće nove i rekonstruisane puteve na najkritičnijim deonicama, a radove vredne četiri milijarde dinara finansiraće republika. Ovo je, između ostalog, rekla potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tokom obilaska Majdanpeka.


Pročitajte još: ISTOČNI KRAK KORIDORA 10 KOD PIROTA: Alternativnim putem direktno u industrijsku zonu (FOTO)


Potpredsednica Vlade i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se u Majdanpeku sa načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem, ali i čelnim ljudima Majdanpeka, Bora, Negotina, Kladova, Draganom Popovićem, Aleksandrom Milikićem, Vladimirom Veličkovićem i Sašom Nikolićem.

- Dogovorili smo se da se ove godine rekonstruišu putevi Kučevo-Majdanpek, Kladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju – istakla je Zorana Mihajlović.


Pročitajte još: EU standard uz Južnu Koreju


Na sastanku u Majdanpeku rečeno je i da će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara. Pored rekonstrukcije putnog pravca Niš-Zaječar, koji je počeo, nastavljaju se radovi na pruzi od Brodica do Majdanpeka u dužini od 10 kilometara, a naredne godine se planira poboljšanje kvaliteta pruge od Majdanpeka do Prahovo pristaništa.

- Za nekoliko dana počinjemo rekonstrukciju četiri tunela između Majdanpeka i Bora. Sredinom aprila počinjemo i rekonstrukciju jednog slabog mesta od tri kilometra od Zagrađa do borske Slatine i produžavamo dalje na delu pruge od stajališta Veljkovo kod Negotina pet kilometara, takođe jedno slabo mesto, gde ćemo brzinu sa 30 podići na 60 kilometara na sat – rekao nam je Miroljub Jevtić, direktor „Infrastruktura železnica Srbije“.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su radove na rekonstrukciji sportske hale u koju će biti uloženo 32 miliona dinara iz budžeta republike. Rekonstukcija ove hale počela je 4. marta i u narednih 60 dana biće potpuno zamenjen parket, urađen krov i obnovljene svlačionice i mokri čvorovi, kako bi ovaj sportski objekat mogli da koriste majdanpečki sportski klubovi, rekreativci i školarci.

- Cilj nam je da privučemo turiste, razvijamo sportsku infrastrukturu i jačamo omladinske organizacije. Samo u Sportski centar „Karataš“ do sada smo uložili 210 miliona dinara. Takođe, želimo da nadahnemo mlade da pomognu u razvoju lokalne zajednice – rekao je ministar Udovičić.