Članovi Gradskog Štaba za vanredne situacije Pirota, Crvenog krsta i Radio kluba Pirot danas su obišli stare i nemoćne meštane najudaljenijih staroplaninskih sela Topli Do i Zaskovci i podelili im pakete hrane i lekove.

Koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije Pirota Sreten Savov rekao je agenciji Beta da su danas podelili dvadesetak paketa u ta dva sela, kao i da su putevi do tih sela prohodni, ali da je saobraćaj ipak otežan zbog smetova.

U selu Topli Do živi tridesetak uglavnom starih meštana, a u Zaskovcima dvadesetak. Zimi je njima život još teži. Lekar dolazi jedanput mesečno.

PROČITAJTE JOŠ:  U većini krajeva Srbije sutra jak sneg

Član Radio kluba Pirot Milan Radovanović rekao je da su u svakoj od kuća bili dočekani sa iskrenim osmehom staroplaninskih gorštaka.

"Srećni su što smo im na ovaj način pomogli jer uglavnom žive sami. Drva su im na izmaku pa apelujemo na njihovu decu ili rođake da im pomognu", kazao je Radovanović.

Iz Radio kluba Pirot najavljuju da se njihova akcija "Zimska patrola" nastavlja posetom selima Kamik i Sinja Glava i selima u Gornjem Visoku na Staroj planini.