U Srbiji će sutra biti oblačno vreme, a u većini krajeva, osim na severu, očekuju se obilne snežne padavine i znatno povećanje visine snežnog pokrivača, uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Pročitajte još:Sneg odsekao ivanjička sela, najgore na visinama preko 700 metara

RHMZ je upozorio da se povećanje visine snežnog pokrivača od 10 do 20 sanitimetara i stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima očekuju već danas na jugozapadu i jugu Srbije.

Sutra će u Srbiji duvati slab i umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus pet do minus jedan stepen, a najviša dnevna od minus tri do jedan stepen Celzijusovih.

Pročitajte još:Očišćeni putevi u Zlatiborskom okrugu, oprez zbog leda

U Beogradu će sutra biti oblačno vreme sa snegom, uz osetno povećanje visine snežnog pokrivača. Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko minus jedan, a najviša dnevna oko jedan stepen.

Foto: N.Živanović

U Srbiji će u petak biti oblačno vreme. Od sredine dana se očekuje slabljenje i postepeni prestanak snežnih padavina. U subotu ujutru će u većini mesta biti umereni mraz, u nižim predelima će biti magle, a tokom dana oblačno i suvo vreme. Od nedelje će biti umereno do potpuno oblačno i malo toplije vreme, ponegde sa slabom kišom i snegom.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 10. januar:

Meteorološke prilike biće nepovoljne za većinu hroničnih bolesnika, a oprez se savetuje osobama sa srčanim oboljenjima i astmatičarima. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, reumatski bolovi i glavobolja.