ORGANIZATORI ovogodišnje manifestacije pod nazivom "Dani piva" - jednog od najvećih tradicionalnih okupljanja u Srbiji - koji će u Zrenjaninu trajati do 2. septembra, očekuju oko 500.000 posetilaca.

- Ovo je najznačajnija turistička manifestacija u našem gradu, a pre svega se nadamo lepom vremenu. Potrudićemo se da sve protekne u najboljem redu jer smo pripremili bogat program, sa više od 2.500 učesnika - istakao je prvi čovek Zrenjanina Čedomir Janjić, najavljujući sedmodnevnu manifestaciju.

Pročitajte još: "Dani piva", a pivare nema

A, događaja će biti na više lokacija, na kojima će prepoznatljiv zrenjaninski turistički brend, između ostalih, obeležiti nastupi Bajage i "Instruktora", "Riblje čorbe", Darka Rundeka, Harisa Džinovića, Marije Šerifović, "Dece loših muzičara", "Goblina", "Nevernih beba", "Garavog sokaka", Željka Vasića...

"Dani piva" su svečano otvoreni sinoć, na Žitnom trgu, a od mnogobrojnih pratećih događaja treba izdvojiti sedmi Festival alternativnog zvuka "Zrenjanin zove", 35. takmičenje u kuvanju riblje čorbe "Zlatni kotlić", 11. memorijal "Đula Farkaš Farki", Festival tradicije i kulture Mađarske, te istovetnu promociju prijatelja iz Slovačke.

Pročitajte još: Šarčević: Potencijal Zrenjanina da postane Centar za tehničke studije

Neće izostati ni radionice za decu u Plankovom parku, a posetioci Gradske bašte će imati priliku da pogledaju i nekoliko pozorišnih predstava u organizaciji Kulturnog centra iz Zrenjanina.