VALjEVO – Lider rezervista Ljubomir Bradić saopštio je da je levu šaku danas probio ekserom, u nameri da radikalizuje štrajk glađu u koji je stupio sa osmoricom saboraca. Pokazavši šaku između dva parčeta drveta, Bradić je rekao da to učinio za prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih učesnika ratova.

Štrajkači zahtevaju ostavke ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i državnog sekretara Negovana Stankovića, zbog neispunjenih obećanja i nerešavanja problema boraca. U štrajk glađu stupili su u ponedeljak, u prostorijama Udruženja boraca rata od 1990. godine grada Valjeva, u strogom centru grada.


Borci traže isplatu ratnih dnevnica, lečenje teško obolelih ratnih vojnih invalida bez uputa na VMA i u valjevskom Domu zdravlja onih koji nemaju zdravstvenu knjižicu. Zahtevaju istragu protiv onih koji su naplatili veliki novac na ime tužbi za diskriminaciju od kojih, kažu, borci nisu imali nikakve koristi. Traže i desetak radnih mesta godišnje za decu palih boraca, ratnih vojnih invalida i bolesnih i umrlih rezervista, plaćanje duga za struju na rate...PROČITAJTE I:  Protest u Novom Sadu: Za tri meseca samo crkavicaPORUKA
Na parčetu daske pričvršćene na levu šaku Ljubomira Bradića, napisano je “Živela Srbija. Ovo je početak pre kraja boračkih prava. Sada budite zadovoljni, tako se ne brine o svojim borcima. Stidite se!!!”

- Ni posle kontakta sa predstavnicima ministarstva nisu ispunjena naša tri zahteva, protest će biti nastavljen, a sledi još radikalniji štrajk – poručio je Bradić.


- Kao uslov za prekid štrajka tražili smo da se privremeno uključi struja domaćinstvima dva borca, hitno uređenje spomen-obeležja u centru Valjeva i reviziju rešenja o oduzimanju radne sposobnosti za jednog rezervistu.