BILO je zamišljeno kao lepa letnja epizoda, a počelo je, trajalo je i završilo se kao - horor. Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je u Trstu završila nastup na Prvenstvu Evrope kao ubedljivo najgori tim na šampionatu. Nula bodova i gol razlika 1:10 iz tri meča. Svako je u ponedeljak ujutro otišao na svoju stranu, ili što bi se reklo: kud koji mili moji.


- Preuzimam potpuno odgovornost na sebe. Ako dođe do smene, zahvaliću se FSS na šansi koju sam dobio. Dao sam srpskom fudbalu dovoljno i imam čist obraz - rekao je, između ostalog, selektor Goran Đorović posle poraza za kraj od Danske.

Zanimljivo, skoro isto ovo izjavio je i Mladen Krstajić, samo dan pred svoju smenu sa klupe "A" tima. Međutim, red je da govorimo o stvarima koje su kao dan očigledne, ali i nekima koje su se valjale iza kulisa EP, a fudbalska čaršija ih je lako saznala...

Pročitajte još KO POSLE ĐOROVIĆA? Mlada reprezentacija se vraća sa EP

Kao prvo, gol razlikom 1:10 završili smo EP. Taj jedini gol dali smo Nemcima sa bele tačke. Na celom EP smo imali četiri šuta u okvir gola. Na sve tri utakmice, pogotovo u porazu od Austrije (0:2) i u debaklu sa Nemačkom (1:6) najbolji igrač nam je bio golman Boris Radunović!

Sinoć je protiv Danaca briljirao takođe golman Dragan Rosić. Kvalifikacije bez poraza je izgurao potpuno drugačiji tim od ovog sa EP. U njega su "upali" oni koji igraju i za "A" selekciju, a oni koji su "ginuli" kada je bilo najteže uglavnom su presedeli na klupi, ili su dobili šansu u meču za oproštaj protiv Danske.

I za kraj, neka nam svima u ušima dugo ostane izjava selektora Nemačke Štefana Kunca posle duela sa Srbijom:

Pročitajte još KOMENTAR: "Pilići"

- Ubedljivo najteže nam je bilo da skautiramo i pripremimo meč sa Srbijom, jer nismo videli u kom sistemu i šta zapravo oni igraju.

Treba li neka dublja kritika ili analiza posle ovih reči?

BEZ VIDEO-ANALIZA
ČARŠIJA bruji, a pitanje je da li ćemo ikada dokaz za to: stručni štab na EP u Italiji nije uradio ni jednu jedinu(!) video-analizu tri rivala koji su nas pregazili kao plitak potok. Da li je moguće i zašto?