GORAN Đorović još nije dobio otkaz u Fudbalskom savezu Srbije. Čekali su na Terazijama 35 da se sinoć završi poslednji meč naše mlade reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Italiji pa da prst sa čela spuste na papir. Tamo je već kovertitana ostavka čoveka koji je kroz kvalifikacije uspešno vodio "orliće", ali sa kojima je više nego razočarao u najvažnije dve nedelje u njihovim karijerama.

Računajući kratke pripreme u Beogradu i Portorožu, na kojima očigledno nije urađeni ništa, ali i sedam dramatičnih i ponižavajućih dana u Trstu, naši mladi fudbaleri su spuštenih pogleda napustili šampionat. Malo ko od njih će se vratiti u Beograd, većina će da ode u mirnije krajeve i sačeka da prođe medijski i navijački uragan, ovih dana sličan linču, jer malo ko će ikada da im oprosti poniženja od Austrije (0:2) i, pogotovo, od Nemačke (1:6).

Ispalo je tako da će samo u roku od 20 dana FSS da ostane bez dvojice selektora. Mladen Krstajić je već dobio otkaz, ili kako to kažu u FSS, sa njim je sporazumno raskinut ugovor, posle ižavljavanja Ukrajinaca nad "orlovima" u Ljvovu 7. juna, a posle samo tri nedelje Krstajićevim stopama će verovatno i Đorović.

PROČITAJTE JOŠ: ZA TADIĆA 42 MILIONA EVRA: Nepristojna ponuda iz Azije srpskom fudbaleru

Vruće leto je sada pred čelnicima FSS, jer potpuno neplanirano moraju da biraju brza i dobra rešenja na klupi A selekcije, ali i, najverovatnije, mlade reprezentacije. Svesni su na Terazijama da je meč sa Portugalijom u kvalifikacijama za EP 2020. godine faktički sutra, odnosno 7. septembra, a dan susreta sa Portugalcima i Ronaldom samo što nije svanuo u Beogradu. Kod mladih, koji su zapravo budućnost fudbalske Srbije, situacija je mirnija, ali iza kulisa mnogo komplikovanija. Njima očigledno treba neko ko će obuzdati njihove sujete i objasniti im da klupski milioni očigledno ništa ne vrede kada obuku dresu Srbije.