Nekadašnji fudbaler Partizana Simon Vukčević definitivno je odlučio da završi karijeru, samo mesec i po dana, nakon što se na kratko predomislio i potpisao za Budućnost.

Vukčević je početkom godine najavio kraj karijere, da bi se sredinom februara obavezao jednogodišnjim ugovorom za Budućnost, ali se ubrzo predomislio.

- Simon je odlučio da napusti fudbal. Nije mogao da dođe do nivoa na kome je bio nekad. Predsedniku i uprava kluba uradili su sve da ga ubede da pokuša da se vrati, ali je to na kraju bio preveliki zalogaj - rekao je trener Budućnosti Vladimir Vermezović, koji je Vukčeviću bio trener u Partizanu na početku karijere.

PROČITAJTE JOŠ: Simon Vukčević: Imao sam sve, a nisam uradio ništa

Ovaj 32-godišnji fudbaler svojevremeno je bio jedan od najtalentovanijih fudbalera na ovim prostorima, pamtiće se da je u Partizanu napravio "malu revoluciju" jer je nosio dres sa brojem 1.

Posle crno-belih igrao je za Saturn, lisabonski Sporting, Blekburn, Karpate, Vojvodinu, Levadijakos, Enozis i Šaves, pre nego što se vratio u rodnu Podgoricu.

Vukčević je igrao za mladu i A reprezentaciju Srbije i Crne Gore (pet utakmica), da bi nakon osamostaljenja izabrao da nastupa za Crnu Goru (45 nastupa i dva gola).