GLUMAC, scenarista i reditelj Radoš Bajić predstavio je u četvrtak u Zvezdara teatru novu knjigu "Samo je Morava večna" u izdanju "Službenog glasnika". Reč je o zbirci odabranih Bajićevih tekstova, koji su od 2011. do 2018. objavljivani u "Večernjim novostima", "Blicu" i "Politici".

- Morava je ne samo u mojim žilama, nego i u žilama mnogih Srba koji su zauvek otišli, kao i onih koji ovde žive - kazao je Bajić. - Uvek sam zastupao svoje mišljenje i borio se za skupocenu slobodu, koja je morala da se plati. Zbog mnogih od ovih autorskih tekstova dobili smo po leđima i moja porodica i ja. Srećom, imalo je gde da se udari.

Pročitajte još - Radoš Bajić: Uvek pogađam bez greške

Domaćin promocije bio je dramaturg Dušan Kovačević, koji je zapazio da se Bajić prihvatio pisama bez koverata, slatih na sve adrese, zabrinut za svoj narod. Bajić, prema rečima Jelene Trivan, Manojla Vukotića i Petra Arbutine, nije štedeo nijednu političku opciju, uspešno je, nudeći nadu, opisao napuštenu zemnju, te pogodio istančanu dušu i osećanja srpskog seljaka, kojeg krase mudrost i britko prosuđivanje.

Promociji su prisustvovali Savo Milošević, Arno Gujon, Vanja Bulić, Ljubivoje Ršumović, Nebojša Bradić, Iva Štrljić i mnogi drugi.