Čuveni pevač Dragan Kojić Keba u šoku je posle saznanja da je njegov kolega Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u nedelju u Nemačkoj.

„Stvarno nemam duhovne snage, a ne verujem da ću je imati još dugo vremena. Da prihvatim uopšte da ga nema? Čini mi se da bi mi lakše bilo da ga nisam video par sati pre nesreće. Svi se različito ponašamo u bolu, ne želim da prihvatim“, rekao je popularni Keba, koji je bio u poseti porodici Šaulić.

„Ne želim da razmišljam u tom kontekstu. Želim da je i dalje tu sa nama. Ako krenem da razmišljam da ga nema i po čemu ću ga pamtiti onda upadnem u takav bedak da je to strašno. Ne znam, svi se razlikujemo. Ja sam juče bio besan, ljut na sve od kako sam čuo“.

HASAN DUDIĆ: SANjAO SAM GA TO VEČE

Poznati pevač Hasan Dudić nije mogao da zadrži suze pričajući o legendi muzike ovih prostora.

Pročitajte još - NEDA UKRADEN U SUZAMA POSLE POGIBIJE LEGENDE: Šaban Šaulić je najveći među velikima, ovo je prokletstvo našeg poziva

„To mi je bilo sve u životu. On je bio centar sveta. Da nije njega...“, kazao je kratko Dudić, jedva uspevajući da zadrži suze.

Pročitajte još - DAČIĆ OTKRIO NOVE DETALjE SMRTI ŠABANA ŠAULIĆA: Lekari su mu dali nešto za uspavljivanje i više se nije probudio

„Čuo sam za vest kada mi je unuka dan ala telefon, ali sam ga sanjao tu noć i svašta se izdogađalo. Ne mogu da pričam“, dodao je poznati pevač pre nego što je ušao u kuću porodice Šaulić.
Pročitajte još - NOVI DETALjI POGIBIJE: Sekli su auto da izvuku Šabana, pevaču pukla aorta posle sudara?
Slavni harmonikaš Miša Mijatović, koji je došao da izjavi saučešće porodici legende narodne muzike, kazao je da jeŠaulić bio „broj jedan i nenadmašan“.

„Svi pričaju o njegovom pevanju, bio je broj jedan, nenadmašan, ali ću ga pamtiti kao čoveka koji je bio planetarna zvezda, a toliko normalan, običan i prizeman. On je jedini čovek koji je bio najbolji pevač, a nikada za nikog drugog nije rekao ružnu reč. Što bi rekao naš narod, Bog za sebe uzima najbolje“, objasnio je Mijatović.


„Intenzivno smo se družili baš u zadnjih mesec dana, a družimo se 40 i kusur godina i nikada nije imao više želje za životom i elana nego u poslednjih mesec dana. Radovao se životu, radovao se veseljima, žurkama i sedeljkama uveče. Bio je veseo, pevao je kao nikad, čak je i igrao, đuskao. Nije to ličilo na njega. Sinoć smo sedeli celo to naše društvo i svi smo došli do zaključka da je reč o nekom predskazanju", istakao je on.
U dom Šaulićevih redom su pristizali članovi bliže rodbine i estradne kolege.


Pored ćerke Ilde i njenog supruga Bojana Vučkovića, ispred kuće na Dedinju su se pojavili i popularni folker Aca Lukas sa Sofijom Šašić, kao i Zorica Brunclik. Legende Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon i Boško Đurovski takođe su posetili porodični dom pokojnog pevača.