LEGENDARNI Prljavi inspektor Blaža i njegovi "Kljunovi" održaće sutra, sa početkom u 22 časa, besplatan koncert u beogradskom "Vurst plac baru", povodom obeležavanja 20 godina od objavljivanja drugog studijskog albuma "Seks, droga i Bodiroga", gde je najveći hit bila čuvena "Lepa si, Pamela". Pored skoro svih pesama sa ovog izdanja, Blaža, Arigo Saki i ekipa će odsvirati i ostale hitove.

Pročitajte još: Inspektor Blaža: Više pevam, manje zalivam

- Na tom albumu smo ih imali najviše - kaže za "Novosti" Blaža. - Uz Pamelu i naslovnu pesmu, tu su bile i "Ne mogu bez nje", prva verzija "Allez Yu", "O kako gi sakam parite"... Sve koje su nam redovno na repertoaru. "Pamela" nam je dala putokaz u kom smeru da idemo. Bend smo koji svira bazični rok, sa dve gitare, uz tekstove koji su često duhoviti, i pokušavaju da analiziraju svakodnevicu. "Lepa si, Pamela" je pesma o divljenju poznatoj ličnosti, idolopoklonstvu. U mom slučaju, to je bila najveća starleta u istoriji.

Pročitajte još: Nataša Bekvalac: Ponovo imam razlog za smeh

Dočekao je Blaža i da upozna Pamelu, i pokloni joj disk sa pesmom, buket cveća i teglu ajvara:

- Taj susret je promenio moje razmišljanje o životu. Shvatio sam, čitajući knjige velikih filozofa, kao i Junga i Frojda, da sami izazivamo događaje koji će se desiti. Napisao sam tu pesmu i tako uputio mentalnu, a zatim i audio-vizuelnu poruku Pameli, u obliku pesme i spota, i posle mi se sve to vratilo kad sam je upoznao. Morate da želite nešto, i onda je vrlo moguće da će to da se obistini.

Popularni bend još od 2002. nije objavio studijsko izdanje.

- Moramo mnogo da želimo novi album, kao što je to bilo sa Pamelom - nasmejao se Blaža.