AKO ste se ponekad zapitali ko su “neki novi klinci” iz Đoletove pesme, to su nesumnjivo oni. Mala četa, ali odabrana, koja dokazuje kako nije propao rokenrol. Deca dobrih muzičara i istih takvih talenata, predstavljaju autentičnu muzičku atrakciju o kojoj će se tek čuti. Mali, veliki profesionalci koji su krenuli putem dijametralno različitim od onog kojim korača većina klinaca njihovih generacija, što ih čini posebnim i potvrđuje da je buka još uvek u modi, kako kaže “Disciplina Kičme“.

Pročitajte još: Rokenrol ne bi bio hrabar bez Bore

Ima ih šestoro, svako u svojoj originalnoj, muzičkoj pidžami, i na svakoj svirci prave nezaboravnu žurku u pidžamama, daleko od ulice, loših uzora i pesnica. U rukama drže udžbenike i instrumente, u srcu dobar zvuk, maštu i velike snove. Okupili su se slučajno, za potrebe snimanja jedne televizijske emisije, a onda su uz neke sitne, „kadrovske“promene, postali ekipa koja se druži na probama, pravi kreativni haos i jedva čeka koncerte i svirke. Potpuno su drugačiji, i po godinama i po muzičkom ukusu, ali ih baš ta razlika čini zanimljivim i na bini i van nje. Nakon školskog, oformljen je autorski bend – “The Pijamas”, od kog uskoro očekujemo i prve pesme.


Pročitajte još:POČINjE “EGZIT”: Otvaranje uz Polunjina i vatromet

Meni ovaj bend puno znači. Stekla sam prijateljstva koja bih volela da traju dugo. Zahvaljujući “The Pijamas” otkrila sam nova interesovanja za muziku i mnogo mi se sviđa što vežbamo uz zabavu.“ kaže Sara Peters, vokal, mala verzija svoje mame, pred kojom je velika budućnost. Stalno pevuši neku melodiju i tvrdi da je muzika njen život zato što je lek za sve i uvek je oraspoloži. Sticajem okolnosti, mama Peters vodi “The Pijamas”, pa Sara zaista može da kaže da su joj probe prirodno okruženje. Ide na balet od treće godine života, glumi i svira klavir, pohađa muzičku školu, a pojavila se i u filmu “Dnevnik mašinovođe”. Omiljeni izvođači su joj “RCHP”, “Gorillaz” i Amy Winehouse, ali se odlično snalazi i u svim ostalim žanrovima.Baš kao i Ema Ilić, takođe vokal. Ema ide na gimnastiku, voli ples i umetnost. Obožava životinje. Srećna je što je Ivana Peters mentor njenog veselog benda, jer je poštuje kao pevača i autora. Muzika koju izvodi Ariana Grande joj je vrlo bliska, a omiljeni pevač Ed Sheeran: „Meni su “The Pijamas” zabava i uživanje. Muziku volim najviše na svetu i srećna sam što sam deo ove ekipe.“

Mateja Mićević, klavijaturista, miran je i tih dečak, koji voli “RCHP”, “AC/DC” i “The Beatles”. Kaže da je sa bendom uvek zanimljivo, zato što su dobra ekipa. U slobodno vreme igra basket i igrice. Voli da se druži. Izabrao je klavijature zato što, kako kaže, zvuče moćno i mogu da imitiraju sve druge instrumente.

Basista Bogdan Milenković je iz muzičke porodice. Odrastao je svirajući sa tatom i starijim bratom. VoliGorillaz”, “RCHP” i “Twenty one pilots”. Trenira košarku, navija za Partizan, u slobodno vreme igra “Paladins” ili “Monopol”. Devojku je, kaže, imao. Muzika mu je ipak najveća ljubav.

Andrej Milošević je gitarista benda, miljenik devojčica, neko ko svira i kada spava, i ko bi dvadeset četiri sata bio na probi. Idoli su mu Slash, Angus Young i Ace Frehley. Kao mali, hteo je da svira klarinet, ali mu je jedna stara gitara koju njegova porodica čuva, zapala za oko: „I tako je sve počelo.“ kaže ponosno. Tremu nema, zato što je ljubav prema muzici prevelika: “Muzika je sve oko mene, bilo da ima melodiju i ritam, ili ne. Muzika je drugačiji način da se nešto izgovori, i ja uživam dok to radim.“ Kaže da se rodio kao muzičar i da nema govora da će se u budućnosti bilo šta promeniti.

Najmlađi među njima, bubnjar Bogdan Arežina, još uvek otkriva muziku, a probe voli jer tada može da “maltretira” svoje velike drugare koje obožava. Od rođenja je okružen muzikom i magijom radijskog etra, pa zato ne čudi što raste u svestranog, talentovanog dečaka. Mama, Vesna Zakonović Arežina, zaštitni je glas Radija S, a tata Nebojša, inače producent benda, autor je nekih od najvećih hitova na domaćoj muzičkoj sceni. Najomiljeniji bend mu je oduvek “Riblja čorba”, ali su mu Shawn Mendes i Lady Gaga trenutno vrlo inspirativni. Omiljena pesma mu je “Smoke on the water”, ali svakodnevno otkriva po neki novi - stari hit. Kad poraste biće bubnjar i bankar.