KONCERTOM Ace Lukasa na Gradskom trgu pred više od 20.000 fanova, sinoć je završena jubilarna 130. "Smederevska jesen", jedna od najstarijih manifestacija koja slavi grožđe i vino.

Poznatim hitovima popularni folker je puna dva sata držao prisutne u transu, a atmosferu na trgu doveo je do usijanja. Publika je u jednom momentu priredila bakljadu, ali su je neke Acine pesme sporijeg ritma naterale i da mobilnim telefonima napravi romantičnu atmosferu, pa je trg jednog trenutka ličio na ogromno polje svitaca. Vrhunac večeri bio je u ponoć - uz spektakularan vatromet..

Pročitajte još: ''SMEDEREVSKA JESEN'': Pesma u slavu grožđa i vina


Smederevci i njihovi gosti uživali su u raznovrsnom programu tradicionalne manifestacije, a seriju koncerata na trgu otvorio je proteklog četvrtka Alen Islamović.

Narednih dana publika je uživala u nastupima "Simfonije smaka", etno-grupe "Vrelo", "Garavog sokaka", a pravo zadovoljstvo ljubiteljima narodnog melosa priredile su tri dame, vrhunske interpretatorke srpske tradicionalne muzike - Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana i Snežana Đurišić, u pratnji orkestra Ljubiše Pavkovića.

Pročitajte još: Smederevo vinska srpska prestonica(FOTO)