NAJPOZNATIJI LOVAC NA NACISTE O DINKU: Gruhonjić treba da bude otpušten i uhapšen (VIDEO)

Novosti onlajn

11. 05. 2024. u 13:52

EKIPA Centra za društvenu stabilnost je nedavno boravila u Izraelu i obavila intervju sa prof. Jehudom Bauerom i dr Efraimom Zurofom. Razgovori su obavljeni za potrebe snimanja dokumentarnog filma ”Anatomija obmane: Srebrenica”.

НАЈПОЗНАТИЈИ ЛОВАЦ НА НАЦИСТЕ О ДИНКУ: Грухоњић треба да буде отпуштен и ухапшен (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/CZDS

Prilikom intervjua sa direktorom centra ”Simon Vizental” dr Zurofom, koji je poznat i pod nadimkom ”poslednji lovac na naciste”, povela se tema i o stradanju srpskog naroda na prostoru tzv. Nezavisne Države Hrvatske i u logoru smrti Jasenovac. Dr Efraim Zurof je posebno zaslužan za hapšenje Dinka Šakića upravnika ustaškog logora Jasenovac, u Buenos Airesu, 1998. godine.

Tokom razgovora, naročito je bila interesantna percepcija tih strašnih trenutaka za naš narod u savremenom društvenom i dnevnopolitičkom kontekstu, te je prokomentarisan i javni nastup vanrednog profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Dinka Gruhonjića, u kojem Gruhonjić tokom svoje dubrovačke turneje, bez imalo sramote, svoje ime poredi sa ustašom Šakićem, koji je zaslužan za smrt preko 700.000 Srba, Jevreja i Roma.

Uz podsmeh i sprdnju, univerzitetski profesor iz Novog Sada, najblaže rečeno pogazio je spomen na sve stradale u genocidu nad srpskim narodom sprovedenih od nacista i ustaša.

Dr Zurof je inače bio inicijator i kreator operacije ”Poslednja šansa”, koja je sprovedena 2002. godine, a koja je imala za zadatak hapšenje poslednjih nacista koji su se nalazili na slobodi. Ti nacisti su putem pacovskih kanala, uz pomoć Vatikana, pobegli uglavnom u Južnu Ameriku i tamo dobili utočište pod diktaturom generala Perona.

Autor je godišnjaka ”Status Riport” koji govori o istragama i izručenjima nacista širom sveta. Član je Međunarodne komisije za utvrđivanje istine o Jasenovcu i počasni stanovnik Grada Novog Sada.

(nsuzivo.rs)

BONUS VIDEO:

SAČUVAĆEMO OBRAZ I HODATI UZDIGNUTE GLAVE: Završne reči predsednika Vučića na mitingu u Lazarevcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)