NISU DOKAZALI NIŠTA, A POTVRDILI OPTUŽNICU: Tortura Prištine protiv Dragiše Milenkovića

D. Z.

23. 04. 2024. u 15:02

APELACIONI sud u Prištini potvrdio je optužnicu protiv Dragiše Milenkovića (54) iz Gračanice koji je uhapšen 21. juna prošle godine pod optužbom za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva

НИСУ ДОКАЗАЛИ НИШТА, А ПОТВРДИЛИ ОПТУЖНИЦУ: Тортура Приштине против Драгише Миленковића

foto privatna arhiva

Milenković se na prvom ročištu desetog januara ove godine izjasnio da se ne oseća krivim za navode optužnice koja ga tereti  za ratne zločine, dok je njegov advokat Dejan Vasić istakao da odbrana nije prisustvovala tokom sprovođenja istražnih radnji policije niti saslušanju navodnih svedoka.

Takođe, kako je istakao advokat Vasić, a čiju su izjavu preneli elektronski mediji na Kosmetu u slučaju Milenkovića nije dokazana čak ni osnovana sumnja neophodna za optužnicu odnosno da su navodi tužilaštva –nezakoniti.

I dok se u optužnici Milenković tereti za navodno maltretiranje zatvorenika dok je raido kao čuvar u lipljanskom zatvoru , odbrana je svojevremeno uputila zahtev tužilaštvu i za saslušanje ktuelnog premijera tuv Kosova Aljbina Kurtija koji je bio zatvorenik dok je Milenkpvić radio kao zatvorski čuvar, a kako bi on posvedočio o njegovom ponašanju.

Inače, samo hapšenje Milenkovića u njegovoj kući u Kišnici kod Gračanice bilo je jako brutalno uz prekomernu silu i prisustvo tzv kosovske specijalne policije što je izazvalo šok i strah ne samo njegovih članova porodice, supruge i dece već i žitelja naselja kod Gračanice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)