NEPOKRETNU MARICU ALBANCI OBEŠČASTILI PRED MAJKOM, PA JE UBILI: Ko je silovana, a potom zaklana Srpkinja čiju je sliku pokazao Vučić u SB UN

Novosti online

22. 04. 2024. u 18:14

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom sednice Saveta bezbednosti pokazao sliku silovane i mučki ubijene Marice Mirić, kao odgovor na gnusne optužbe od strane Vjose Osmani.

НЕПОКРЕТНУ МАРИЦУ АЛБАНЦИ ОБЕШЧАСТИЛИ ПРЕД МАЈКОМ, ПА ЈЕ УБИЛИ: Ко је силована, а потом заклана Српкиња чију је слику показао Вучић у СБ УН

Foto: Novosti

Predsednik je istakao da su bile brojne žrtve srpske nacionalnosti, stradale od albanskog zverstva, te da Srbija nije obaveštena o sastavu delegacije tzv. Kosova.

Foto: Prinstkrin

- Ta žena je bila silovana nekoliko puta, a onda zaklana. Ali to nije bila tema našeg današnjeg sastanka, molim vas sledeći put nas barem obavestite, jednog kao osnivača UN, da će neki građani dovesti neke ljude kako bi krivicu svalili na drugu stranu... - rekao je Vučić.

Ko je bila Marica Mirić?

Nakon povlačenja srpske vojske s Kosmeta, pod komandom NATO snaga, albanski esktremisti te 1999. godine su napravili strahovita razaranja i uništenja srpskih naselja i stanovništva. Na udari se između ostalih našla i porodica Mirić koja je bila domaćinska i ugledna. 

Imali su jednu ćerku, sa teškom životnom pričom shodno tome da je Marica Mirić, bila je paralizovana.

Bila je odličan student ekonomije iz sela Belo Polje kraj Peći. 

Foto: Printskrin

Majka je brinula o njoj. 1999. godine nakon povlačenja naše vojske i policije iz ovih predela, ona nije htela da ode odatle.

Pakao je nastako onog dana kada je su u njihovu kuću upali pripadnici OVK.

Bolesnu Maricu su Albanci pred majkom obeščastili. Onda su je zaklali.

Majka se uspela nekako da se oslobodi, dođe do Pećke patrijaršije i obavesti sve o strahoti kojoj je nažalost svedočila.

Podsećamo, pošto u tadašnjim ratnim okolnostima nije bilo moguće obaviti sahranu u Belom Polju gde je besneo rat, Amfilohije je Maricu sahranio na groblju u dvorištu Pećke patrijaršije.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)