BRNABIĆ: Sramota je da se Đorđe Stanković tokom rasprave u Savetu Evrope ne javi za reč, a narod mu plaća put, hotel i dnevnice

Novosti online

17. 04. 2024. u 17:16

PREDSEDNICA Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sramota što su se pojedini narodni poslanici iz opozicije juče tokom rasprave u Savetu Evrope nalazili u sali, ali nisu našli za shodno da se jave za reč i makar nešto kažu u odbranu interesa svoje države.

БРНАБИЋ: Срамота је да се Ђорђе Станковић током расправе у Савету Европе не јави за реч, а народ му плаћа пут, хотел и дневнице

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ona je podsetila da su to isti poslanici koji su pre nekoliko meseci trčali u Strazbur da mole da se zabrani ime Aleksandra Vučića u izbornoj kampanji kako bi imali šansu za pobedu i tada bili elokventni i držali govore, ali kada se radi o Srbima sa Kosova i Metohije tada ne kažu nijedno jedino slovo.

- Glasanje nekih članova parlamentarne skupštine Saveta Evrope me jeste iznenadilo. Ali me je mnogo više iznenadilo da smo imali narodne posalnike iz ove, naše skupštine koji su bili tamo u Strazburu, četiri dana, na ovako važnoj temi a nisu se za reč javili. To je recimo narodni poslanik Đorđe Stanković, iz koalicije Srbija protiv nasilja, u stranci Miroslava Aleksića. Čovek je bio tamo četiri dana, ova skupština, tačnije svi naši građani, platili su mu put, hotel, dnevnice – čovek se nije prijavio za reč da kaže nešto u ime svoje države, svoje skupštine, svog naroda na Kosovu i Metohiji. Da kaže da se o takozvanom Kosovu raspravlja dok nema Zajednice srpskih opština, dok naš narod na Kosovu i Metohiji nema osnovna ljudska prava. Građani Srbije su platili njegov hotel, smeštaj, dnevnice, četiri dana njegovog boravka smo platili mi, da bi on tamo ćutao“, rekla je Brnabić.

Ona se istovremeno zahvaila svim poslanicima, i iz vlasti i iz opozicije, koji su u Strazburu branili interese srpskog naroda. „A svima ostalima, predvođenim šeficom delegacije Biljanom Pantić Piljom, koji su bili u Strazburu i borili se, od srca se zahvaljujem. Kao što je na primer i poslanica opozicije Jelena Milošević, svaka joj čast, hvala joj, tako se bori za zemlju. A onima koji su pre nekoliko meseci bili u Strazburu i govorili – in dis situejšn, vi morate da nam pomognete da Aleksandar Vučić ne bude nosilac nijedne liste, tad su mogli da budu elokventni? A kada je u pitanju Kosovo i Metohija, tada nisu mogli reč da beknu? To ću im uvek ponavljati i nikada neću pustiti. Ideš da se boriš, narod Srbije ti to plati ti odeš u Strazbur i ne javiš se za reč? Što nisi makar uštedeo za dnevnice, put i hotel i ostao u Beogradu da narod ne plaća tvoje švrćanje po Strazburu - upitala je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)