"SRBIJA JE KRIVA ZA GENOCID" Novinarka iz Sarajeva provocirala Vučića, on joj brutalno odgovorio: Nemojte da izmišljate!

Novosti online

16. 04. 2024. u 12:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obilazi štandove na Sajmu privrede u Mostaru, a novinarka iz Sarajeva pokušala je da isprovocira predsednika rekavši da je utvrđeno pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu da je Srbija kriva zato što nije sprečila genocid.

СРБИЈА ЈЕ КРИВА ЗА ГЕНОЦИД Новинарка из Сарајева провоцирала Вучића, он јој брутално одговорио: Немојте да измишљате!

Foto: Printksrin

- Nije tačno, nemojte da izmišljate, utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete narod, kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper. Vi morate u Sarajevu da izmislite uvek nešto - rekao je Vučić.

- Nije problem, neće se pominjati ni neke druge zemlje u budućnosti kada mi budemo podnosili predlog rezolucija o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima. Nijedna zemlja se neće pominjati kada mi budemo to podnosili - rekao je predsednik.

- U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin, nije bio problem da dođe neko da pokaže pijetet i žaljenje, nemojte da izmišljate i spekulišete oko presuda koje nisu onakve kakve ih predstavljate - rekao je Vučić novinarki iz Sarajeva.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici.

Dodao je da Srbi u BiH ne žele da žive sa narodom koji im želi da im prikači etiketu genocidnog naroda.

- Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije - naglasio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?