"SRBIJA NEMA VREMENA ZA GUBLJENJE" Brnabić: Izbori će biti održani kada im je vreme

Tanjug

29. 03. 2024. u 13:27

PREDSEDNICA Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija i njen narod nemaju vremena za gubljenje i da će ostali izbori koji dolaze biti održani kada im je vreme, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

СРБИЈА НЕМА ВРЕМЕНА ЗА ГУБЉЕЊЕ Брнабић: Избори ће бити одржани када им је време

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Nakon obilaska vrtića "Mali princ" i "Palčica" u Valjevu, ona je rekla novinarima da ne može da zamisli da bilo ko spreči održavanje beogradskih izbora koje je raspisala Skupština Srbije, a koje je zahtevala opozicija i ocenila da su pretnje bojkotom "sprdnja" sa građanima Srbije.

Na pitanje da postoje stavovi da lokalni izbori mogu da budu prekinuti, ako se uoče izborne nepravilnosti, Brnabićeva je odgovorila kontrapitanjem: koji su mehanizmi bilo koga da spreči izbore koje je raspisala Narodna skupština Republike Srbije.

- Ja to ne razumem. Kako će neko da spreči nešto što je praznik demokratije? Mi smo u situaciji da imamo izbore, kada pričamo o izborima u Beogradu, zato što su oni tražili izbore, ne mi - rekla je Brnabićeva.

Kako je rekla, Srbija i njen narod nemaju vremena za gubljenje i ostali izbori koji dolaze će biti održani kada im je vreme, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Ona je podsetila da su građani Srbije za parlamentarne izbore glasali u aprilu 2022. godine, da se napravila vlada i formirala se skupštinska većina, a da su tada i Beograđani glasali.

- I tu se formirala većina u gradskoj skupštini, izabran je gradonačelnik, svi gradski organi počeli su da rade. Sledeći izbori su trebali da budu 2026. godine. Ne, oni su došli 2023. godine i rekli tražimo hitne izbore. I sad kažu, a mi ćemo sad da sprečimo izbore. Koje ćete izbore sprečiti? One koje ste hitno zahtevali - konstatovala je Brnabićeva.

Dodala je da opozicija preti bojkotom i fizičkim sprečavanjem izbora.

- Dakle nasiljem, oni koji kažu kao da su protiv nasilja, nasiljem da spreče izbore koje su oni tražili. Čekajte, hoćete izbore ili nećete izbore? Pa ne možete vi na šest meseci da menjate mišljenje o tome, da li hoćete izbore ili nećete izbore? - pitala je Brnabićeva.

BONUS VIDEO: NAVIKA JE ČUDO: Mogu da ukradem ali ne mogu da odgovaram

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!