SRAMNO OBJAŠNJENJE KURTIJEVIH HARAČLIJA: Vino zaplenjuju zbog "nelegalne proizvodnje"; Srbin poručio - "Ovo radimo već šest generacija!"

D. Z.

07. 12. 2022. u 20:40

NAORUŽANI pripadnici kosovske policije došli su danas ispred vinice Petrović u Velikoj Hoči sa carinicima, kako bi zaplenili srpsko vino, uz obrazloženje da se - nelegalno proizvodi.

СРАМНО ОБЈАШЊЕЊЕ КУРТИЈЕВИХ ХАРАЧЛИЈА: Вино заплењују због нелегалне производње; Србин поручио - Ово радимо већ шест генерација!

foto Kancelarija za KiM

- Šest generacija se bavimo proizvodnjom vina, ja sam svoju firmu stavio u mirovanje u skladu sa zakonom kada je počela korona i firma nije nakon toga aktivirana. Količine vina koje sam pravio, pravio sam za svoje potrebe - rekao je novinarima Srđan Petrović vlanik ove vinice u centru Velike Hoče, jedne od najstarijih na ovom područku.

Inače, ova vinica nije izvozila vino zbog problema sa deklaracijama na administrativnim prelazima, što je slučaj i sa ostalim proizvođačima vina u Velikoj Hoči, koji poslednjih godina proizvode vino za sopstvene potrebe.

Podsetimo, povodom ovog incidenta oglasio se danas i Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je na Tviteru napisao da je "Aljbin Kurti ponovo udario na Srbe na Kosovu i Metohiji poslavši svoju policiju u centar Velike Hoče, da zapleni Srbima vino".

- Novi Kurtijev udar na Srbe južno od Ibra. Poslao je svoju policiju u centar Velike Hoče da jednoj od najstarijih vinica Petrović oduzme 40.000 litara vina. Meštani su se okupili da brane svog komšiju jer neće da dozvole Kurtijevo iživljavanje i teror! – napisano je Petković na Tviteru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije