Lideru Prave Crne Gore Marku Milačiću je nakon saslušanja koje je trajalo više od četiri sata u Osnovnom državnom tužilaštvu određeno zadržanje.

- Sram vas bilo što ovo radite kao da sam neki kriminalac, umesto da me pustite kući da budem kod svoje dece. Vi ste umesto toga odlučili da me kao poslednjeg kriminalca uhapsite, iako ste mogli na osnovu mog iskaza da me pustite da se branim sa slobode. Niste to hteli i zbog toga sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju jer se bolje osećam u zatvoru i u pritvoru, nego u ovoj prostoriji. Zbog toga ne želim da potpišem ništa što mi tražite. Sram vas bilo. Napuštam ovu prostoriju - poručio je Milačić nakon saslušanja, odbijajući da potpiše zapisnik.

Pročitajte još - PROTEST ZBOG HAPŠENjA: Milačić još uvek u pritvoru

Posle toga, sproveden je u zatvor, a prilikom uvođenja u maricu, obratio se prisutnim sa rečima: "Ovo je osveta tužilaštva."

U tužilaštvu je u toku proces saslušanja generalnog sekretara Prave Crne Gore Vladislava Dajkovića, kao i člana partije Dragoja Vlahovića.

Njih trojica uhapšeni su u ponedeljak oko podneva, kada je policija zaustavila vozilo u kojem su se nalazili rekviziti performans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva.