KOLIKO god puta bili na Skadarskom jezeru, svaki ponovni odlazak je za pamćenje i otkrivanje novog. Tako je bilo sa glumačkom ekipom pozorišne predstave "Balkanska carica", tokom jednodnevnog izleta i krstarenja, uz posetu manastirima Beška i Godinja, prvim zaštićenim ruralnim celinama u Crnoj Gori sa statusom kulturnog dobra.

Pročitajte još: Povratak omiljenih turista: Nemaca u hotelima više 160 odsto

Okupljanje u jutarnjim satima je obećavalo divan dan, a najtačnija je bila jedna od najtalentovanijih pozorišnih i filmskih glumica Danica Maksimović, a ubrzo joj se pridružio i ostatak ekipe iz "Balkanske carice": Anja Pavićević, Filip Đuretić, Pavle Ilić, Andrijana Simović, Vladimir Cerović, Vlado Tomović, budući glumac Vasil, pa Todor i Milan, pa se - u organizaciji turističke agencije "AVE turs" iz Bara - krenulo ka Nacionalnom parku.

Bio je ovo, inače, dan za odmor ekipe pozorišne predstave čija je premijera zakazana za 19. avgust, u barskom Starom gradu. Uprkos stvaralačkim nemirima, lepota netaknute prirode na Skadarskom jezeru umetnike nije ostavila ravnodušnim - pogotovo posle foto-pauze na jednom od sedam vidikovaca panoramske rute koja spaja morsku i jezersku obalu.

Tokom krstarenja, prošlo se i pored ribarskog sela Raduš, mesta na kojem je kriptodepresija, pa se jezero nalazi ispod nivoa Jadranskog mora. I, kažu da je upravo ovaj geografski pojam bio motiv čuvenom reditelju Živku Nikoliću za snimanje kultnog filma pod nazivom "Čudo neviđeno"...

Domaćini sa dragim gostima


Posebna atrakcija je bilo uplovljavanje u "polje" rascvetanih lokvanja, a najveće oduševljenje je izazvao skiper Jovan Pekić, koji je ubrao po struk za gošće.

ISKRENE EMOCIJE

DANICA Maksimović se radovala kao dete i nije skrivala oduševljenje dok je čamac prolazio kroz svojevrsnu oazu lokvanja... Njen kolega Duško Radović je takođe bio oduševljen ambijentom - posebno manastirskim zdanjem i umećem vrednih monahinja koje, veli, prave najbolji sok od divljeg nara...