DRŽAVLjANIN Srbije, A.O. (47), uhapšen je u akciji koju su izveli pripadnici crnogorske policije po nalogu specijalnog tužilaštva i u saradnju sa Upravom carina. Kako je zvanično saopšteno njegovim hapšenjem presečen je lanac krijumčarenja skanka.


Pročitajte još: UHAPŠEN DRŽAVLjANIN SRBIJE: Zbog ubistva pre 11 godina


U njegovom vozilu je otkrivena droga, 43 kg marihuane tipa skank, koja je, kako se sumnja, bila namenjena krijumčarenju u zemlje Evropske unije.

"U akciji je učestvovalo više organizacionih jedinica policije, a vozilo „Nissan Juke" je zaustavljeno u naselju Mareza u Podgorici. Pretresom vozila, kojim je upravljao A.O, je u specijalno izrađenim bunkerima na više mesta u unutrašnjosti vozila pronađeno 61 pakovanje opojne droge marihuana tipa skank, težine 43 kg, saopšteno je iz policije.


Pročitajte još: DILERI U PRITVORU: Kraljevačka policija zaplenila 7,7 kilograma marihuane


A.O. je uz krivičnu prijavu je priveden Specijalnom državnom tužiocu, Skank je izuzet i biće upućen na veštačenje u Forenzički centar.

Uprava policije, dodaju, preduzima dalje radnje i mere u cilju identifikacije svih lica – članova kriminalne organizacije koji su krijumčarili drogu na međunarodnom nivou.

"Crnogorska policija je uspešna u borbi protiv droge i u periodu od 1. jula prošle do 1. jula ove godine zaplenila je ukupno 2,9 tona opojnih droga, dodaje se u saopštenju.