Ivana Marković, gradonačelnica Supetra na hrvatskom ostrvu Braču, gde su u nedelju napadnuta četvorica sezonaca, od koih su dvojica srpske nacionalnosti, veruje da se tako nešto nikada više neće ponoviti u tom gradu.

Nakon tog napada, Marković je odlučila da zbog nasilja i govora mržnje ukine donaciju za Torcida kup i uskrati im sportske terene, a na pitanje hrvatskog portala 24sata da li je neko pokušao da je odgovori od takvog poteza, odgovorila je odrečno.

"Ne, nije. Na to nemam šta više da dodam. Odluku sam donela i to je to. Nema nikakve daljnje komunikacije vezano oko toga", rekla je Markovićeva i dodaje da po zahtevu donaciju Grada Supetra potpisuje ona i da je to u skladu s njenim ovlašćenjima.

PROČITAJTE JOŠ - POSLE NAPADA NA SRBE: Gradonačelnica zabranjuje Torcida kup; Desničari je upoređuju sa Staljinom

"Kako sam potpisala odluku o donaciji, tako sam potpisala i onu o raskidu. To mi je prvo palo na pamet, jer Grad Supetar ne može da podstiče takve manifestacije. Iako tučnjava nije bila na samom turniru, u napadu su učestvovali učesnici ili posetioci tog turnira", istakla je ona.

PROČITAJTE JOŠ -  BRUTALAN NAPAD U BRAČU: Uz povike "Ko je od vas Srbin, ko je Srbin?" pretučena četiri mladića i jedna devojka

Upitana da li možda strahuje od eventualne osvete, odlučno odgovara da ne strahuje.

Smatra da je njena reakcija na taj incident bila normalna i da bi takve reakcije trebalo da dolaze od svih koji u državi obavljaju javne dužnosti - od načelnika, gradonačelnika, župana pa sve do premijera i predsednice koji na najoštriji način i nedvosmisleno trebaju osuditi ovakve događaje, bez ikakvih kalkulacija.

"Zna se ko preduzima mere i kakva je procedura u državu. Postoji policija, Državno tužilaštvo i na njima je da svoj posao odrade što je moguće bolje te da oni koji su učestvovali u napadu na sezonske radnike dobiju primerene kazne. Svi skupa o tom problemu treba što više da se priča, a svi javni funkcioneri takve napade treba javno i nedvosmisleno da osude", rekla je Markovićeva, inače, članica najuticajnije opozicione SDP.