RASPUCALI su se optužbama međusobno Demokrate i SDP posle (ne)očekivane smene gradonačelnika Kotora Vladimira Jokića, zahvaljući glasovima odbornika partije Ranka Krivokapića, koji je nakon skandala najavio povlačenje sa liderske funkcije u stranci.

- Predati Kotor DPS-u, raspravljati o Zakonu o kozmetičkim proizvodima u Skupštini Crne Gore praveći se da cveta demokratija i srušiti Sporazum o budućnosti u trenucima dok traju najmasovniji građanski protesti u poslednjoj deceniji, može samo najjeftinija politička roba koju Milo Đukanović iskoristi za jednokratnu upotrebu i baci - saopštile su Demokrate, dodajući da ih odlazak Krivokapića neodoljivo podseća na odlazak Darka Pajovića.

Lider Demokrata Aleksa Bečić poručio da njegova partija zbog izigranog poverenja neće sarađivati ni sa novim liderom SDP.

PROČITAJTE JOŠ - Kotor: Jokić prihvata referendum o luci

- Krivokapić je kriv za sve. Posle predaje Kotora DPS-u, krivicom SDP-a, opoziciji je potrebno pročišćavanje - kategoričan je Bečić.

Usledila je reakcija lidera SDP, koji kaže da su Demokrate obmanuli komesara EU i porušili priliku da se sretnu sa potpredsednikom SAD kako bi se formirala građanska opozicija.

- Ne pamtim da je neko doneo toliko podela i progona u opoziciji kao što su to uradile Demokrate - odgovorio je Krivokapić.

Foto SO Kotor

Iz Crnogorske poručuju da nije smelo da dođe do inicijative za smenu predsednika opštine Vladimira Jokića, jer ona vodi gaženju izborne volje Kotorana koji su 2016. godine glasali za promene. I dok se svađe u delu opozicije rasplamsavaju, DPS je već kandidovao Željka Aprcovića za Jokićevog naslednika.

MISTERIJA

ZA nedavnu posetu Briselu predstavnika građanskog pokreta "Odupri se" iz Delegacije EU u Podgorici saopštili su da je nisu organizovale institucije EU, niti su oni upoznati sa rezultatima te posete. Džemal Perović po povratku u Crnu Goru nije želeo da kaže ko im je organizovao posetu, osim da su se sreli "sa predstavnicima različitih struktura na različitim nivoima".