PREDSEDNIK opštine Kotor Vladimir Jokić prihvatio je održavanje referenduma na kome bi se građani izjasnili o dograđivanju kotorske luke, zbog vezova za megakruzere. Referendum je predložilo predsedništvo SDP, kao rešenje za prevazilaženje nastale političke krize, koja već duže vreme potresa drevni bokeljski grad. Kriza u koalicionoj vlasti je dostigla kulminaciju kada je SDP postavio zahtev za razrešenje gradonačelnika Jokića, upravo zbog njegovog stava o razvoju luke, koji je izneo bez stava Skupštine, kao i zbog nekih drugih odluka koje je on sam doneo, jer se opštinski parlament ne sastaje duže vreme, pa nije usvojen budžet, kao i još neke važne odluke.

Uz napomenu da je siguran da će većina građana podržati donete odluke i planove za razvoj luke, Jokić je kazao da prihvatajući zahteve SDP, traži od ove partije da povuče predlog za razrešenje predsednika opštine i da se odbornički klub SDP vrati u Skupštinu opštine Kotor.


PROČITAJTE JOŠ: Referendum uslov za Jokića

- Potrebno je da u najhitnijem roku usvojimo predloženi budžet, koji je i preduslov za održavanje referenduma, kao i za planove rada privrednih društava. Tako ćemo odblokirati grad na startu turističke sezone - poručio je Jokić.

Gradonačelnik Kotora je istakao da je spreman da se javno obaveže da će, ukoliko većina građana glasa na referendumu protiv opcije koju on javno zastupa, podneti ostavku na funkciju predsednika opštine.