Sarajevski ćevap visoko na listi svetskih specijaliteta
15. 04. 2019. u 22:54
Titulu najboljeg jela osvojila je Krispi Pata ili hrskava svinjska noga koja je popularno jelo na Filipinima
Foto V.Danilov
Najbolji ćevapi su u Ćevabdžinici Željo u Sarajevu, preneo je sarajevski portal Dnevnik.
Pročitajte još:Vožnja dajakom, pa ćevapi i pivo
Titulu najboljeg jela osvojila je Krispi Pata ili hrskava svinjska noga koja je popularno jelo na Filipinima.
Italijanske lazanje bolonjeze, omiljeno jelo širom sveta, su na drugoj poziciji.
Treću poziciju zauzeo je Karpačo, glavno brazilsko jelo, odnosno ovčetina ili govedina pečena na ražnju.
Pročitajte još:Od auto-delova napravio roštilj koji peče sam
Potom slede japansko jelo Hakata Remen, filipinski Lećon i Kare-Kare, italijapska Pica Napolitana, italijanska testenina, tajlandska jela Pad Thai i Tom Yum, kineska pečena patka…
Jednu poziciju iza ćevapa je tradicionalno tajlandsko jelo Thai Curry, a zanimljivo je da su se ćevapi bolje pozicionirali od sušija i meksičke Enčilade.
Taste Atlas kreirao je i interaktivnu mapu sa stotinu najboljih jela na svetu na kojoj je moguće dobiti više informacija o svakom jelu, ali i oceniti ga.
Kanađanin
16.04.2019. 02:42
Ja sam oduvek više voleo sočniji, banjalučki.
Na trećem mestu Brazilsko pečenje, zato što nisu probali naše
Onome kome su pica, lazanje i svinjski papci bolja jela od Karadjordjeve snicle, telecih medaljona sa pecurkama, njeguskog steka, itd. ne treba restoran nego dobar psiholog.
Nema ćevapa bez svinjetine...
Odrastao sam uz deset s lukom kad je bilo pravih ćevabdžija koji su sami pripremali meso za ćevspe i uživao u njima. Sada se roštoljsko meso priprema industrijski od svega i svačega. Više nije to, to.
Komentari (6)