PODGORICA - Navijačka grupa Budućnosti – Varvari, sakupili su se večeras ispred zgrade Vrhovnog državnog tužulaštva u Pogorici tražeći slobodu za njihovog vođu Aleksandra Ivanovića Čake. U bakljadi koju su napravili i uzvike „Oslobodite Čaku“ protest je protekao bez incidenata. Ivanović je pod teškim telesnim povredama protivoren nakon fudbalske utakmice Sutjeska-Budućnost u Nikšiću, kada je došlo do sukoba navijača iz Podgorice i policije.


Pročitajte još: Sledi blokada institucija?


- Naš drug i brat Čaka Ivanović pod lošim zdravstvenim uslovima zatvoren je u Spužu! Od 1987. godine, kada je osnovana naša grupa, nije bilo mučnijeg momenta od ovoga! A nije bilo, za nas, ponosnijeg i časnijeg, kazao je ispred „Varvara“ Dejan Žunjić.


-Mučno je što u kazamatima sistema danas leži naš predvodnik- vitez naše tribine! Ovo je ponosan trenutak jer smo ujedinjeni više nego ikad u naporu da ga oslobodimo nečasnih lanaca koje nikad nije hteo da ljubi. I koje samo ovakav zaostao sistem može nametnuti. Saginjati se nećemo, pomeriti se ne smemo! Represija koja decenijama traje i iživljavanje uniformisanih problematičnih tipova mora da prestane. Oslobodite Čaku!