NA trgu Belavista u hercegnovskom Starom gradu otvoren je 12. Hercegnovski strip festival (HSF). Jovan Subotić, u ime organizatora, istakao je da su se potrudili da program prošire, osvrnu se na sve aspekte strip stvaralaštva i aspekte kulturnog života Herceg Novog i to tako da festival realizuju sa 12 specijalnih gostiju, pet stalnih i više od 50 učesnika sa prostora Balkana.

Pročitajte još: DVA GRADA U STRIPU: Jedinstvena izložba povodom pobratimljenja dva centra devete umetnosti

U hercegnovskim galerijama biće tokom festivala postavljene tri izložbe. "Živeo Kavandoli - Hod po beskonačnoj liniji", postavka koja će biti otvorena u Gradskoj galeriji, a obuhvata radove više od 100 svetski poznatih autora posvećenih animiranom serijalu La Linea ili "Linija". Izložba"Dvadeset lakih komada" - izbor od 20 stipova najpoznatijih italijanskih strip-majstora, planirana je u galeriji "Sju Rajder", a u prizemlju Gradske galerije svoje radove pokazaće 12 specijalnih gostiju.

Pročitajte još: Susret Istoka i Zapada kroz strip

Programi će se odvijati na više lokacija, pa će ceo grad biti galerija stripa na otvorenom, a biće prostora i za predstavljanje mladih hercegnovskih autora.