PODGORICA - Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović nakon saslušanja odredio je pritvor do 30 dana Podgoričaninu Vlatku Rašoviću, vozaču vlasnika "Atlas grupe", Duška Kneževića, kao i Natku Peličiću, Predragu Pejoviću, Draženu Vujisiću, Goranu Grujoviću i Vladu Stevanoviću.

Kako su nam potvrdili njihovi advokati, pritvor im je određen kako ne bi uticali na svedoke koji treba da budu saslušani.

Navedena šestorka uhapšena je pre dva dana po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ih tereti da su kao članovi organizovane kriminalne grupe počinili krivično delo pranje novca tako što su u oktobru prošle godine 90.000amreričkih dolara za koje su, po sumnjama istražitelja, znali da potiču iz kriminalnih delatnosti, zamenili u evre.

Tokom saslušanja, Rašović je negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret.

PROČITAJTE JOŠ: Hapšenja u Podgorici: Političari optuženi za pranje novca

- Njemu je stavljeno na teret kao i ostalima prema mojim saznanjima krivično delo pranje novca. Po naredbi SDT ova istraga je proglašena tajnom tako da ja nisam ovlašćen odnosno zabranjeno mi je da iznosim pojedinosti u ovom događaju. Odnosno u vezi sa onim radnjama koje su im stavljene na teret. Mogu samo da izjavim da je moj okrivljeni saslušan u svojstvu osumnjičenog da je izneo odbranu i da je negirao izvršenje krivičnog dela, kazao je Velibor Marković, advokat osumnjičenog Rašovića.

PROČITAJTE JOŠ: NISU KRIVI ZA PRANjE PARA: Apelacioni sud doneo odluku o Pljevljacima Dušku Šariću i Jovici Lončaru

Iste odbrane su izneli osumnjičeni Stevanović i Pejović, koji su baš kao i Peličić i Vujisić zaposleni kao vozači.


Prema pouzdanim saznanjima, oni su pred specijalnim tužilaštvom tvrdili da nemaju nikakve veze sa ovim delom tačnije da nikada nisu konvertovali dolare.

Hapšenjem ove šestočlane kriminalne grupe, kako pouzdano saznajemo Specijalno tužilaštvo nije stavilo tačku na ovu istragu.

ORGANIZATORI

SPECIJALNO Tužilaštvo, saznajemo, tek treba da označi organizatora ove kriminalne grupe ali i utvrdi ko su ostali članovi. Naš sagovornik dodaje da je gotovo izvesno da će se na spisku osumnjičenih naći upravo vlasnika "Atlas grupe", koji je pre petnaestak dana dao iskaz pred Specijalnim tužilaštvom.