Turska avijacija izvela je napad na bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka, saopštila je televizija „Majadin“.

Pročitajte još: Vašington žrtvuje Kurde: Povlače se sa severa Sirije pred turskim napadom

„Turski avioni izveli su napad na štab kurdskih snaga u predgrađu grada El Malikija u provinciji Hasaka na severoistoku Sirije“, javlja televizija.

U saopštenju se precizira da za sada nema podataka o žrtvama napada.

​Sirijska državna televizija „Ihbarija“ takođe je saopštila o turskom napadu na kurdske snage u selu Tel Tavil u blizini El Malikije.

I sirijski državni radio potvrdio je da je tursko ratno vazduhoplovstvo izvelo vazdušni napad na kontrolni punkt na granici Sirije i Iraka, u kojem su porušena dva mosta. Ovaj kontrolni punkt kontrolišu arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga.

Ranije su Sirijske demokratske snage javile da su se američke snage povukle sa granice sa Turskom na severu Sirije, kršeći sporazume postignute sa kurdskim saveznicima. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan takođe je izjavio da američka vojska napušta teritorije na severu Sirije, gde Turska planira da izvede vojnu operaciju protiv kurdskih snaga.

(rs.sputniknews.com)