INCIDENT sa smrtonosnim ishodom u gradu Bejtaun u Teksasu ponovo je otvorio pitanje rasne jednakosti ali i prevelikih ovlašćenja američkih policajaca. Crnkinja, koju je član porodice kasnije identifikovao kao Pamelu Šantaj Tarner (45), ubijena je tokom prepirke sa policajcem. Navodno, razlog ubistva ležao je u činjenici da se opirala hapšenju.

Prema saopštenju policije, ključni momenat je bio kad je žena uzela elektrošoker od policajca i pokušala da ga upotrebi na njemu. Policajac je onda potegao pištolj i iako je žena na sav glas vikala "Trudna sam!", u nju ispalio četiri metka.

Pročitajte još - HISTERISALA PA UBILA ČOVEKA: Gurnula starca iz autobusa jer je zamolio da ne psuje (VIDEO)

Saopšteno je i da se sve odigralo prilikom rutinske patrole u stambenom kompleksu gde je žrtva živela, kada je policajac "u njoj prepoznao osobu za kojom su ranije izdati nalozi za hapšenje".

Internet se u četvrtak "zapalio" od komentara, pošto je javnost boju kože ubijene Amerikanke videla tek na snimku, emitovanom na društvenim mrežama, dok u tekstovima medija o tom "detalju" nije bilo ni reči. Snimak je načinjen mobilnim telefonom i nije emitovan na zvaničnim TV kanalima.