Na predstojećim izborima u Ukrajini, glasači će morati da budu veoma oprezni kada budu davali svoj glas, jer dva kandidata - Julija i Jurij Timošenko - nose iste inicijale i naći će se jedno ispod drugog na izbornim listićima, piše Rojters.

Pročitajte još: Porošenko izbegao linč

Julija Timošenko je bivša premijerka i jedna od favorita na predsedničkim izborima u Ukrajini, dok je Jurij Timošenko, kako navodi Rojters, nepoznati poslanik koji tvrdi da je Julija Timošenko "lažna i poslata da naruši njegove šanse za pobedu".

Timošenkova je odgovorila na ove tvrdnje, rekavši da je kandidatura Jurija Timošenka "maslo" aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka da joj ukrade glasove, prenosi Rojters.

Pročitajte još: Timošenkova: Porošenku treba odseći ruku

Među 39 kandidata za predsednika Ukrajine, tri su favorita - Timošenkova, Porošenko i Volodimir Zelenskij, komičar koji igra ulogu fiktivnog predsednika u popularnoj seriji.Rojters navodi da problem postoji, jer na izbornim listićima ne postojie partijski simboli ili fotografije koje će pomoći glasačima da 31. marta izaberu između Julije Timošenko i Jurija Timošenka, a da su oba kandidata upisana kao J. V. Timošenko.