ŠEFICI austrijske diplomatije Karin Knajsel (53) pozlilo je drugi put za svega nekoliko meseci. Proletos je, pošto je "zakačila" virusnu infekciju u Rusiji, dve nedelje provela u bolnici, a onda joj je u nedelju, nedugo po povratku sa svadbenog putovanja u Hrvatskoj, iznenada pozlilo na Evropskom forumu u Alpbahu.

Tokom razgovora na forumu, na zapadu Austrije, iznenada joj je pripala muka, posle čega se povukla u svoju sobu. Svedoci tvrde da je pala u nesvest. Odmah je intervenisala hitna pomoć, a u Alpbah je sleteo i helikopter. Na sreću, ministarka nije morala u bolnicu. U međuvremenu, stanje joj se stabilizovalo i sad je dobro.


PROČITAJTE JOŠ:
Njujork tajms: Mlada je bila lepa, ali je Putin ukrao šou

Mediji podsećaju da se upravo vratila s medenog meseca koji je provela u Hrvatskoj i nagađaju da je na svadbenom putovanju moguće "pokupila" neku infekciju. Još više spekulacija tabloidi posvećuju mogućoj trudnoći. Uprkos zrelim godinama, Knajselova, koja se nedavno udala za višegodišnjeg partnera, preduzetnika Volfganga Majlingera, mogla bi, kažu, da bude u blagoslovenom stanju.

VOLI CRNjANSKOG MINISTARKA spoljnih poslova Austrije govori pet stranih jezika - engleski, francuski, arapski, španski i italijanski, a služi se hebrejskim i mađarskim. Prilikom posete Beogradu, marta ove godine, izjavila je da joj je jedna od omiljenih knjiga "Seobe" Miloša Crnjanskog, "pomoću koje je shvatila odnos Beograda i Beča".

Njeno venčanje u mestu Sulctal bilo je, inače, prava tabloidna "bomba", jer je Knajselova na ceremoniju pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je ministarki umesto svadbenog poklona doveo hor Kozaka i uručio joj buket cveća žute boje, koju ona "posebno voli". Knajselova je ruskog predsednika u svatove pozvala u aprilu, tokom posete Rusiji.

Da priča bude pikantnija, upravo posle putovanja u ovu zemlju, ona je morala da provede dve nedelje u bolnici, jer je u Rusiji dobila virusnu infekciju.

Rođena Bečlijka, na diplomatskom terenu već tri decenije, bivša novinarka, Knajselova je specijalista za Bliski istok, koja je i deo detinjstva provela u ovom delu sveta, u jordanskoj prestonici Amanu, budući da joj je otac bio pilot u službi kralja Huseina Prvog. Studirala je pravo i arapski jezik na Univerzitetu u Beču, gde je i doktorirala 1992. godine.


PROČITAJTE JOŠ:
Putin na svadbi u Štiriji