Marija i Aleksandar Dimitrijev dele jednosoban stan sa jednim od najvećih imena u svetskom fudbalu – Mesijem. Naravno, nije reč o samoj fudbalskoj zvezdi, već o pumi. Mesija su usvojili iz zoo-vrta u Saransku kada je imao samo osam meseci.

Mesi je bio jedno od tri mladunčeta rođenih u zoološkom vrtu. Ostala dva – Suarez i Nejmar – takođe su dobila imena po fudbalskim zvezdama u čast domaćinstva Saranska utakmicama proteklog Svetskog prvenstva.

Mesi je prodat zoo-vrtu sa samo tri meseca i patio je od zdravstvenih problema. Dimitrijevi su se zaljubili u mladunče pume, pa su zamolili upravu zoološkog vrta da im ga prodaju.

Prema navodima Aleksandrove supruge Marije, oduvek je želeo da ima veliku mačku. „Tri dana smo se lomili da li je moralno držati pumu u stanu i da li je to u okviru zdravog razuma. Međutim, ništa nije moglo da savlada našu iznenadnu želju", rekla je Marija za britanski Miror.

PROČITAJTE JOŠ - "Novosti" u radnji egzotičnih ljubimaca: Zmije draže od informatike (FOTO)

„Otišli smo u zoološki vrt i započeli pregovore o kupovini Mesija. Iznenadili smo se kada je uprava pristala", dodaje Marija. Ona ističe da je briga o Mesiju izazovna na više načina. Pored toga što je divlja životinja, Mesiju je bila potrebna dodatna briga, jer je bio slab i bilo je potrebno pružiti mu dosta pažnje. Iako je Mesi sad potpuno zdrav, tek je na dve trećine prosečne veličine mužjaka pume.

Mesiju je potrebno dosta fizičke aktivnosti. „Izvodimo ga dva puta dnevno u duge šetnje. U stvari, gajenje Mesija ne razlikuje se mnogo od posedovanja psa", navodi Aleksandar.

Pošto nisu mogli da pronađu stručnjaka koji radi sa divljim mačkama, odveli su ga na dresuru za pse i naučio je deset različitih komandi. „Voli kontakt sa ljudima i dobro se slaže sa njima", napominje Aleksandar.

Život sa pumom u sopstvenom domu je zaista retka pojava, pa Dimitrijevi svakodnevno beleže prizore iz života sa Mesijem na njegovom Instagram profilu, koji ima više od 550.000 pratilaca.(RTS)