ĐORĐE Rađen, vlasnik kuće koju je David Dragičević navodno opljačkao u noći nestanka, tvrdi da je zbog slučaja "Dragičević" dobijao pretnje smrću, da mu je pretio i Davor Dragičević, te da je njegova porodica zbog bezbednosti morala da napusti rodni grad.

Rađen je tužio Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, za klevetu, jer ga je na javnim okupljanjima nazivao saučesnikom u ubistvu njegovog sina. Na prvom ročištu u banjalučkom Osnovnom sudu Rađen je ispričao da je zbog pritisaka grupe "Pravda za Davida" ostao i bez posla.

Pročitajte još - Davor Dragičević: Ne idem sa Trga Krajine dok mi se ne ispune uslovi

Pojasnio je da živi u strahu, i da su i pre ulaska u sudnicu, on i advokat na mobilni telefon dobili pretnje.

- Ja nikada nisam osuđen, optužen, a ni osumnjičen u slučaju, a trpim razne neugodnosti. Dolazili su mi pred kuću, uzvikivali da sam ubica što je izazvalo dodatni strah - rekao je Rađen.

Pojasnio je da je nekoliko puta davao izjave u tom slučaju, ali uvek u svojstvu svedoka, a ne osumnjičenog, i da je dva puta bio na poligrafu. Na pitanje Dragičevićevog branioca tvrdio je da u policiji nikada nije izjavio da je David bio narkoman i kradljivac. Negirao je i da je policiji rekao da mu je David opljačkao kuću, ukrao ključeve i lap-top.