PREDSTAVNICI izvršne i zakonodavne vlasti i javnih institucija Brčko distrikta BiH sa predstavnicima preduzeća "Putevi Brčko" obišli su obilaznicu na kojoj su završeni građevinski radovi, vredni više od 27 miliona evra.

Ovo je najveći kapitalni projekat realizovan na području ove lokalne zajednice u poslednjih skoro pola veka. Dužina moderne saobraćajnice sa dve trake, kojom se obilazi grad Brčko iznosi 18,86 kilometara.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić je izrazio zadovoljstvo završetkom gradnje.


PROČITAJTE JOŠ: PROGRAMI DOBIJAJU PODRŠKU: Bijeljina deli pare udruženjima građana

- Ova saobraćajnica će u svakom slučaju doprineti da se rastereti saobraćaj kroz centar grada. Siguran sam da će ona odgovoriti svojoj svrsi i nameni. Postoje i inicijative, u poslednje vreme su intenzivirani razgovori o tome, da uz ovu trasu bude buduća saobraćajnica, koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za šta smo veoma zainteresovani - izjavio je Milić.

Na samoj trasi je izgrađeno 19 objekata od čega je 11 mostova dužine 35 do 320 metara, pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka. Izgrađeno je šest raskrsnica, od čega su četiri kružne i dve raskrsnice u nivou.

Gradonačelnik Milić sa saradnicima

- Urađeno je i 24 km paralelnih puteva sa leve i desne strane i regulisano je 18 bujičnih vodotoka, što se, posebno, trenutno u ovom kišnom periodu, pokazalo kao veoma važno. Uradili smo, između ostalog, i 23 km cevovoda sa prorezom za unutrašnje odvodnjavanje - rekao je Miroslav Miškić, direktor JP "Putevi Brčko", podsetivši da je projekat realizovan kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

DOZVOLA

NAKON što su radovi na savremenoj obilaznici oko Brčkog okončani, sledi tehnički pregled, pribavljanje upotrebne dozvole i potom puštanje u saobraćaj.