Biljana Mitrović, devojka koja je rođena u gradu na Drini, uspešno gradi pozorišnu karijeru u Beogradu. Pet godina je članica Akademije 28 gde igra predstave za decu, a u pozorištu Slavija igra pozorišne role za odrasle.

Za sebe kaže da je obična devojka koja je zavolela glumu, gedajući kao dete emisije "Fazoni i fore", "Metla bez drške", "Pazi sveže obojeno" i druge.

- Kao srednjoškolka u Zvorniku, otkrila sam glumu, odnosno pre bih rekla da je gluma otkrila mene. Glumila sam u školskoj dramskoj sekciji i već tada shvatila da će gluma biti moj život. Ozbiljnije sam glumila u Omladinskom pozorištu pri Domu omladine u Zvorniku. Imala sam sreću da sa 18 godina dođem u Beograd i da kroz bavljenje glumom upoznam predivne i talentovane mlade ljude, ali i one starije koje sam kao dete gledala na malim ekranima i divila im se. Presrećna sam i rekla bih hrabra jer danas bavljenje kulturom predstavlja pravu hrabrost - kaže nam Biljana.

U toku je priprema nove predstave u Pozorištu Akademija 28 pod nazivom "Bajka o Lanini i razbojniku" gde igra naslovnu ulogu Lanine. Predstava je rađena po motivima pesme Jovana Jovanovića Zmaja, režira je Sonja Knežević, glumica Narodnog pozorišta, a muziku je radila Bilja Krstić.

PROČITAJTE JOŠ - Stefan Radonjić: Anica je "kriva" što sam glumac

Mitrovićeva dodaje da su joj sve uloge drage i da ne može da izdvoji neku posebnu. Najdraže su joj one koje je radila sa Nemanjom Janičićem, Igorom Damjanovićem i Dejanom Stojakovićem.

- Sa njima sam od početka i svi su mi veliki prijatelji i mnogo sam naučila od svakog od njih. Moja želja kao i svakog glumca je da igram u nekoj drami od Čehova, Šekspira ili Sterije. Međutim, danas se sve više rade komercijalne predstave modernog tipa, jer ljudi sve manje čitaju, a pogotovo izbegavaju da gledaju ozbiljne komade - dodaje Mitrovićeva.

SLUŠAJTE SRCE

Za mlade Zvorničane koji se kolebaju u izboru zanimanja ima jasnu poruku:

- Sledite svoje srce i svoje biće. Svako zanimanje za sebe je teško i lepo, a gluma je jedan od najtežih ali i najlepših profesija - kaže glumica Biljana Mitrović, koju gledamo u seriji "Urgentni centar".