NjEGOV dar za glumu nije mogao da ostane neprimećen, budući da su ga vrlo rano uočili neki od naših vrhunskih umetnika. Mada su roditelji Stefana Radonjića želeli da njihov sin upiše prava ili ekonomiju, njega je sve više privlačila gluma. A onda je, otkriva Stefan, za "Novosti", prste umešala i prva komšinica i kućni prijatelj, glumica Anica Dobra.

- Pre devet godina gledala me je u seriji "Priđi bliže" i rekla mi da probam da upišem FDU, na šta su moji roditelji odgovorili: "Ako ti to kažeš, bićeš kriva za sve što se desi" - kroz osmeh se priseća Radonjić, ističući da je i od Gorice Popović još na snimanju dobio isti savet: - Zatim je moj otac sreo Dragana Nikolića i Boru Todorovića i požalio im se. Gaga je pozvao Goricu da pita kakav sam, a ona me je pohvalila. Bora je rekao da mora da me upozna i došao pravo kod nas kući. Roditelji su pomislili da će reći da gluma nije za mene jer se njegov sin time bavi, ali on me je podržao.

* Frontmen benda Džeri, koga igrate u seriji "Istine i laži", dopada se gledaocima. Kako ste gradili njegov lik?

- Mada je Džeri pevač, ja nisam, ali volim da pevam, samo ne znam da li ljudi vole da me slušaju. Nisam gledao originalnu argentinsku seriju "Maturanti", jer nisam želeo da imam predubeđenje o Džeriju, već sam tu ulogu, u dogovoru sa rediteljem, gradio onako kako sam mislio da treba.

* Šta će se dešavati u narednim epizodama?

- Arsa i Džeri otvaraju "hab", imaju lovu, Džeri se čak zadužio kod Luke Borđoškog, koji nije naivan, a Džeri jeste, pa mu veruje. Ali pojavljuje se nova devojka Anja koja bi trebalo da ima neke veze sa Džerijem, kome Arsa uglavnom "skida" devojke.

* Simpatije mnogih osvojili ste ulogom u filmu i seriji "Bićemo prvaci sveta", Darka Bajića, kao i u "Sinđelićima" i "Ubicama mog oca" u kojoj igrate Igora, portparola policije.

OPASNE SCENE U NASTAVKU "Senki nad Balkanom", Stefan igra Moljca, člana Kaluđerove ekipe. - On je desna ruka novog lika koji se zove Veriga (Igor Đorđević). Ima scena u kojima pucamo, bacamo baklje i palimo kuće, tako da su mi se na jednoj ruci spržile dlake, ali je zabavno. Bjela je perfekcionista i profesionalac kome se divim - kaže Radonjić.

- Potrudio sam se da ne bude odmah jasno šta se s njim dešava. Reditelj i scenaristi ne dozvoljavaju glumcima da znaju sve šta njihov lik radi, što mi pomaže da svaki momenat na sceni bude živ i tačan, jer ne znam kraj, pa igram upravo taj trenutak.

* Postoji li uloga koju priželjkujete?

- Ima ih više. Volim klasike, obožavam Šekspira, Čehova, priželjkujem ulogu iz Strindbergovog romana "Otac", ali za to su mi potrebne godine.

PROČITAJTE JOŠ - Učio sam od Bore Todorovića

* Gde mogu da vas gledaju ljubitelji teatra?

- U predstavama u BDP-u: "Raslo mi je badam drvo" po tekstu Živojina Žike Pavlovića, u režiji Milene Pavlović, "Kad su cvetale tikve", u mom master radu "Slučaj rupa", komediji po tekstovima Ežena Joneska, kao i u "Ne oklevaj - improvizuj" u kojoj igramo sve što nam publika zada. U "Bajci o pozorištu" imam pozitivnu tremu, jer jedva čekam da izađem na scenu Zvezdara teatra.